Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 22/2018: Art. 184 („Expertiza medico-legală psihiatrică”) alin. (28) din NCPP. Perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat în vederea efectuării expertizei psihiatrice se deduce din durata pedepsei

12 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1318

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia ÎCCJComplet ÎCCJAct normativArticolSumar
Decizia ÎCCJ nr. 22/2018

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

Complet RIL NCPP184 alin. (28)Din durata pedepsei se deduce perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat voluntar sau nevoluntar într-o instituție de specialitate, în vederea efectuării expertizei psihiatrice

 

Potrivit site-ului oficial (www.scj.ro), în ședința din 12 noiembrie 2018, Înalta Curte s-a reunit în cadrul Completului privind recursul în interesul legii, pentru a dezbate cu privire la interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 184 alin. (28) din Codul de procedură penală.

 

Obiectul recursului în interesul legii

Art. 184 („Expertiza medico-legală psihiatrică”) alin. (28) din NCPP

„(28) Perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat într-o instituție de specialitate în vederea efectuării expertizei psihiatrice se deduce din durata pedepsei, în condițiile art. 72 din Codul penal”.

 

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 22/2018

Prin Decizia nr. 22/2018, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Înalta Curtea a stabilit faptul că, în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 184 alin. (28) din Codul de procedură penală, din durata pedepsei se deduce perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat voluntar sau nevoluntar într-o instituție de specialitate, în vederea efectuării expertizei psihiatrice.

 

Sursa informației

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 22/2018: Art. 184 („Expertiza medico-legală psihiatrică”) alin. (28) din NCPP. Perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat în vederea efectuării expertizei psihiatrice se deduce din durata pedepsei was last modified: noiembrie 12th, 2018 by Redacția ProLege
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter