Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 14/2018 (comunicat): Art. 344 („Măsurile premergătoare”) alin. (2) NCPP

5 iun. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2369

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia ÎCCJComplet ÎCCJActul normativSumar
Decizia ÎCCJ nr. 14/2018Complet RIL Art. 344 alin. (2) NCPPÎn interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor prevăzute de art. 344 alin. (2) din NCPP, termenul în care inculpatul, persoana vătămată și celelalte părți pot formula în scris cereri și excepții cu privire la legalitatea sesizării instanței, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală este un termen de recomandare

 

Campania Back to  Law School

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.scj.ro), în data de 4 iunie 2018, Înalta Curte s-a reunit pentru a soluționa recursul în interesul legii privind interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor prevăzute de art. 344 alin. (2) din NCPP.

 

Obiectul recursului în interesul legii

Art. 344 („Măsurile premergătoare”) alin. (2) NCPP

„(2) Judecătorul de cameră preliminară stabilește, în funcție de complexitatea cauzei, data la care va soluționa cauza”.

 

Decizia ÎCCJ (Complet RIL ) nr. 14/2018

Prin Decizia nr. 14/2018, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Înalta Curte a stabilit faptul că, în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor prevăzute de art. 344 alin. (2) din NCPP, termenul în care inculpatul, persoana vătămată și celelalte părți pot formula în scris cereri și excepții cu privire la legalitatea sesizării instanței, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală este un termen de recomandare.

 

Pentru a vedea minuta respectivei decizii, vizitați site-ul oficial (www.scj.ro).

Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 14/2018 (comunicat): Art. 344 („Măsurile premergătoare”) alin. (2) NCPP was last modified: iunie 5th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter