Decizia ÎCCJ (Complet DCD) nr. 55/2020 (comunicat): Art. 195 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 – termenul de 10 zile curge de la data la care convocarea adunării generale prin scrisoare recomandată a ajuns la destinatari

22 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
292 views

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia ÎCCJ

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
Complet ÎCCJAct normativ

Sumar

Decizia ÎCCJ  nr. 55/2020Complet DCDArt. 195 alin. (3) din Legea societăților nr. 31/1990, republicată

Termenul de 10 zile începe să curgă de la data la care convocarea adunării generale prin scrisoare recomandată a ajuns la destinatari, dacă în actul constitutiv sau în baza unei dispoziții speciale a legii nu se prevede o altă modalitate de comunicare.

 

Potrivit site-ului oficial (www.scj.ro), în ședința din 21 septembrie 2020, Înalta Curte s-a reunit pentru a dezbate o sesizare privind pronunțarea unei hotărâri prealabile referitoare la  interpretarea dispozițiilor art. 195 alin. (3) din Legea societăților nr. 31/1990, republicată.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că, în interpretarea respectivelor dispoziții, termenul de 10 zile începe să curgă de la data la care convocarea adunării generale prin scrisoare recomandată a ajuns la destinatari, dacă în actul constitutiv sau în baza unei dispoziții speciale a legii nu se prevede o altă modalitate de comunicare.

 

Obiectul dezlegării chestiunii de drept   

 

Art. 195 alin. (3) din Legea nr. 31/1990

„(3) Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziții speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puțin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ținerea acesteia, arătându-se ordinea de zi”.

 

Decizia ÎCCJ (Complet DCD) nr. 55/2020

Prin Decizia nr. 55/2020, ÎCCJ (Complet DCD) a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Oradea – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile.

Astfel, Înalta Curte a stabilit că, „în interpretarea dispozițiilor art. 195 alin. (3) din Legea nr. 31/1990, republicată, termenul de 10 zile începe să curgă de la data la care convocarea adunării generale prin scrisoare recomandată a ajuns la destinatari, dacă în actul constitutiv sau în baza unei dispoziții speciale a legii nu se prevede o altă modalitate de comunicare”.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

Sursa informației

Decizia ÎCCJ (Complet DCD) nr. 55/2020 (comunicat): Art. 195 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 – termenul de 10 zile curge de la data la care convocarea adunării generale prin scrisoare recomandată a ajuns la destinatari was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter