De ziua lui Brâncuşi

19 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 505

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Astăzi, se împlinesc 142 de ani de la nașterea marelui sculptor român, Constantin Brâncuși. Am fi putut avea o zi Brâncuși. Din păcate, propunerea legislativă a fost respinsă în Parlament.

„Acum trei ani, pe 2 februarie 2015, scriitorul Laurian Stănchescu, președintele Fundației Ideea Contemporană, a solicitat oamenilor politici, printr-o scrisoare publică, adresată președintelui Klaus Iohannis, Puterii și Opoziției, să declare «Ziua Națională Constantin Brâncuși», pe data de 19 februarie. Propunerea legislativă a fost respinsă de Plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, la data de 16 iunie 2015. Explicația Comisiei pentru cultură a fost aceea că «a institui prin lege o nouă sărbătoare națională, în condițiile în care există deja o Zi a Culturii Naționale, în cadrul căreia pot fi omagiate toate personalitățile culturii române, ar putea duce lucrurile în derizoriu»”, arată azi Cotidianul.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Dacă nu a fost să avem o zi „Brâncuși”, vom avea totuși formularul unic. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că, în următoarele zile, se va face o prezentare a formularului unic, care va fi depus o singură dată pe an și va genera o singură plată.

„«Va fi un singur formular, va fi depus o singură dată pe an, va fi o plată. (…) Un lucru foarte important este cel al schimbării calității de asigurat, care intervine la momentul plății și la momentul depunerii formularului», a spus ministrul, într-o declarație acordată presei”, scrie Agerpres.

„Formularul unic va avea și rubrică dedicată acestui transfer de 2% din impozitul pe venit, ca să nu mai vină fiecare la ghișeu cu, poate, sute de formulare, neștiind dacă CNP-urile sunt ale persoanelor care cu adevărat au dorit să facă acel transfer. Dar odată cu noul formular, se rezolvă și problema aceasta a ONG-urilor sau transferul către ele a unor sume”, a precizat ministrul Teodorovici, mai notează Agerpres.

Săptămâna a debutat și cu o amenințarea cu bombă la Curtea de Apel București, care s-a dovedit, în cele din urmă, a fi falsă. Controlul efectuat de pirotehniști s-a încheiat fără ca apelul la numărul unic de urgență 112 să se confirme, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

„O persoană necunoscută a sunat, luni, în jurul prânzului, la numărul unic de urgență 112 și a informat despre existența unui sistem exploziv în incinta Curții de Apel București, informează reprezentanții Poliției Capitalei. Reprezentanții CAB anunță că unii angajați au fost evacuați”, scrie Mediafax

Agerpres notează azi că: „Secția pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, luni, de suspendarea din funcție a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual”.

News.ro scrie despre soarta contestației formulate de Tel Drum la măsura de instituire a sechestrului asigurător luată de către procurorii DNA.

Sechestrul pe bunurile Tel Drum va fi menținut, au decis, vineri, magistrații instanței supreme, care au respins astfel contestația formulată de către societate la măsura de instituire a sechestrului asigurător luată de procurorii DNA în data de 16 ianuarie. Decizia este definitivă”, scrie News.ro.

Calea ferată din România ar putea fi reabilitată cu bani europeni.

News.ro notează azi: „Suma de 1,3 miliarde de euro din Fondul de coeziune va fi investită în modernizarea unei secțiuni din coridorul feroviar, care leagă localitatea Curtici, aflată la granița dintre România și Ungaria, de municipiul Constanța, a anunțat, luni, Reprezentanța Comisiei Europene în România. (…) Lucrările se vor concentra, în special, pe creșterea vitezei și siguranței deplasării pe secțiunea dintre kilometrul 614 și orașul Simeria, prin reabilitarea și modernizarea a 13 gări din această secțiune, îmbunătățirea sistemelor de semnalizare și informare a pasagerilor și construirea infrastructurii conexe necesare, cum ar fi poduri și tunele”.

Agricultura României beneficiază, în continuare, de subvenții.

„Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua, începând din data de 20 februarie, plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, diferența aferentă cantităților de motorină utilizate în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2017 (trimestrul III 2017), informează, luni, instituția. Suma totală plătită va depăși 109 milioane de lei, cu sursă de finanțare de la bugetul național, pentru un număr de 16.185 de beneficiari și o cantitate totală de motorină de 77.464.594,499 litri”, scrie Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

În finalul Revistei, reluăm o informație publicată de News.ro: „Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că va prezenta joi, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la Ministerul Justiției”.

Seară frumoasă!

De ziua lui Brâncuși was last modified: februarie 19th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter