De la 1 iunie, TVA redus de la 9% la 5% pentru alimentele ecologice

30 mai 2019
Vizualizari: 723

Președintele Klaus Iohannis a cerut ieri demiterea de urgență a miniștrilor de Externe – Teodor Meleșcanu și de Interne – Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în țară și străinătate.

„La scurt timp, Carmen Dan a spus că îi va prezenta premierului o analiză asupra modului în care au fost organizate alegerile, dar că este nevoită să îl dezamăgească pe Klaus Iohannis, deoarece nu își va da demisia din funcția de ministru «nici imediat, nici imediat», subliniind că nu o intimidează cererea președintelui. Și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a spus că «pur și simplu vinovat de votul în străinătate este practic președintele Iohannis», pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secțiile de votare în străinătate”, relatează Mediafax.

La scurt timp a venit și reacția premierului.

„Nu vreau să iau decizii pripite. Poziția de premier cere responsabilitate. Pe baza raportului voi lua măsuri, analizând cu atenție ce s-a întâmplat, dacă au fost greșeli și sigur au fost greșeli, cei responsabili trebuie să plătească, dar nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, notează Mediafax.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion s-a prezentat azi la sediul DNA pentru a depune 2 plângeri penale în care reclamă coruperea alegătorilor de către un partid și vicierea rezultatelor.

„Chestionat cu privire la plângerea privind împiedicarea votului în străinătate, el a răspuns: «Nu știu dacă este Ministerul de Interne, dacă este Ministerul de Externe, cine e direct vizat de organizarea defectuoasă, dar în mod clar calculele noastre și prietenii noștri din Diaspora au arătat că 100.000 de oameni nu au putut vota. Eu am ieșit pe locul 4 în Diaspora și sunt direct afectat de felul în care au fost organizate alegerile în diaspora»”, notează DC News.

Și pentru că vorbim despre cabinetul Dăncilă ar trebui să amintim și de o demisie intervenită la Ministerul Justiției.

„Judecătorul Ion Popa a demisionat din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției”, au precizat, pentru Agerpres, surse din minister.

Judecătorul Ion Popa fusese numit în funcția de secretar de stat pe data de 9 mai a.c.

Odată cu nominalizarea de către PSD a procurorului Gheorghe Stan pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a României și votarea sa de către Plenul Camerei Deputaților, Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție rămâne fără conducere.

„CSM a publicat, joi, lista candidaților care întrunesc condițiile de participare la concursul pentru numirea în funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declarați admiși actualul procuror-șef adjunct al SIIJ Adina Florea și Sorin Eugen Iasinovschi. Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respins, motivul fiind «lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcția de procuror»”, scrie Agerpres.

Presa scrie azi și despre faptul că Guvernul ar putea sprijini investițiile în modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare sau balneoclimaterice.

„Pentru sprijinirea turismului vom lua o serie de decizii legislative, dar și menite să stimuleze investițiile. Pentru că turismul balnear este un segment pe care îl putem pune mai bine în valoare, aprobăm astăzi, prin hotărâre de Guvern, un mecanism de sprijin financiar nerambursabil prin care susținem investițiile în modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare sau balneoclimaterice. Fiecare proiect va putea fi finanțat cu până la 200.000 de euro, bani din care pot fi făcute investiții în spații de cazare și de tratament, în dotarea cu aparatură medicală, dar și în pregătirea personalului. Schema de ajutor de stat va avea un buget anual de 130 de milioane de euro și se va derula până la sfârșitul anului viitor”, a spus premierul Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de azi, scrie DC News.

De la 1 iunie, TVA pentru anumite produse alimentare se va reduce de la 9% la 5%.

„Prin O.U.G. nr. 31/2019, de modificare a Codului fiscal, de la 1 iunie 2019, scade la 5% TVA, pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, produse montane, produse eco, produse tradiționale. Produsele trebuie să fie autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, scrie Startupcafe.ro

Seară frumoasă!

De la 1 iunie, TVA redus de la 9% la 5% pentru alimentele ecologice was last modified: mai 30th, 2019 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: