De la 1 ianuarie 2023, creşte salariul minim

25 nov. 2022
Vizualizari: 579

Salariul minim pe economie va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2023. Presa scrie azi și despre rezultatele discuțiilor din Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, care s-a întrunit, joi, la Palatul Victoria, reuniune la care au participat din partea Guvernului, alături de premier și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

„Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, a fost stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023”, relatează News.ro.

„Discuția rămâne deschisă în ceea ce privește majorarea și taxarea salariilor mai mari decât cel minim”, a menționat ministrul Muncii, Marius Budăi, mai scrie News.ro.

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu primarul Nicușor Dan.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunțată de Tribunalul București, Secția a II-a Contencios Administrativ și fiscal hotărârea în primă instanță prin care a fost anulată dispoziția de detașare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicușor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunțării acesteia pe o rețea de socializare. Suplimentar obligației stabilită de instanță în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal București, pârâtul primarul general al Municipiului București a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale și la plata cheltuielilor de judecată”, menționează Gabriela Szabo în mesajul postat pe un site de socializare, scrie Cotidianul.

Deputatul Nicolae Giugea a fost reales joi președinte al PNL Craiova. Cu acest prilej, președintele PNL Craiova a vorbit despre situația de la Craiova, PNL se află în opoziție fată de partenerul său de alianță PSD.

Toți cei care au luat cuvântul aici (n.red.: la Comitetul de Coordonare Local al PNL Craiova) au exprimat același lucru: începând de astăzi, PNL Craiova este în opoziție, ca să fie clar pentru toată lumea. N-aș vrea să transmit mesaje în ghilimele PSD-ului, astfel încât să nu știe ce să priceapă. Nu, clar: PNL Craiova și, de asemenea, sunt convins că și PNL Dolj suntem în opoziție față de PSD. Argumente? Suficiente! Și, domnule președinte (n.red.: președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica), permiteți-mi să mă pun garantul pentru organizația municipală că vom fi în opoziție față de PSD”, a mai spus Giugea după ce a fost reales președinte al PNL Craiova, scrie Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin a fost întâmpinat miercuri în Erevan, la sosirea lui, cu demonstrații de stradă”, relatează The Moscow Times, citat de Libertatea.

Liderul de la Kremlin s-a aflat miercuri în capitala Armeniei pentru a purta discuții cu membrii alianței militare conduse de Moscova.

Sute de armeni și emigranți ruși au luat parte la două zile de mitinguri în centrul Erevanului pentru a protesta față de vizita lui Putin, cu sloganuri precum «Putin este un ucigaș» și «Nu războiului»”, notează Libertatea.

Putin a participat la un summit al șefilor de stat din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) – un bloc militar care include Rusia și Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan – și urma să se întâlnească cu prim-ministrul armean Nikol Pashinyan”, relatează Libertatea.

Ungaria, a amânat joi aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Premierul ungar, Viktor Orban, a anunțat în marja unui summit al Grupului de la Vișegrad (V4), la Kosice, în Slovacia, că Parlamentul ungar se va pronunța prin vot „în prima sesiune” din 2023 și a dat asigurări celor două țări de „susținerea” sa.

Ungaria a evocat un blocaj legislativ, din cauza unei serii de măsuri împotriva corupției pe care Parlamentul ungar este nevoit să le adopte în urma unor critici ale Comisiei Europene (CE) în acest domeniu și în contextul în care Bruxellesul blochează fonduri destinate Budapestei, în valoare de miliarde de euro”, relatează News.ro.

Opoziția ungară a cerut în mai multe rânduri ca ratificarea să fie pusă pe ordinea de zi a Parlamentului, o cerere respinsă în mod sistematic de către Fidesz, partidul lui Orban. Socialiștii au denunțat «o decizie de neînțeles», iar Partidul Momentum (liberal) acuză Guvernul Orban de «șantajarea» Bruxellesului”, mai scrie News.ro.

Seară liniștită!

 

De la 1 ianuarie 2023, crește salariul minim was last modified: noiembrie 25th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: