De ce PFA sau profesionist liberal?

14 iul. 2016
Vizualizari: 1215

Despre

  • De ce persoană fizică autorizată sau profesionist liberal?
  • Cum pot gestiona afacerea?
  • Dispun oricând de banii mei?
  • Plătesc impozite rezonabile?
  • Muncesc singur, cu familia sau pot să am și angajați?
  • Sunt permanent informat?
  • Economisesc timp și bani?
  • Rezolv rapid problemele care apar?
  • Sunt respectat, pentru că știu ce fac!
  • Sunt independent financiar

Expunerea de mai jos este o pledoarie pentru RESPECTUL DE SINE, LIBERTATEA DE A DECIDE pentru TINE și, nu în ultimul rând, pentru INDEPENDENȚA TA în GÂNDIRE și în a lua DECIZII.

Am fost educați într-un mod spectaculos în rău. Ni s-a inoculat și ni se spune permanent că nu putem, nu avem, nu suntem în stare și multe altfel de expresii care încep cu „nu”. Aproape toată viața noastră este un șir repetabil de „NU”. Dau exemplu elefantul din captivitate, care este educat să stea legat, deși ar putea orice. Oamenilor li se interzice printr-un fel de diagnostic fizic, psihic și spiritual de a-și asuma propria viață. Suntem evaluați subiectiv de alții fără a se ține cont de planul nostru sufletesc, care practic lipsește. Ni s-a indus permanent un sentiment de vinovăție. Și atunci au apărut: teama, frica, fuga de răspundere, opoziția, care la rândul lor duc la furie, ură și neputință.

În acțiunile tale adu-ți aminte de prima dragoste, de primul ideal. Lipsa de ideal ucide. Oamenii se îndoiesc de prezent, le este teamă de trecut și sunt îngrijorați de viitor.

Aduc astăzi în discuție posibilitatea ta de a lucra independent la propria afacere.

 

 De ce PFA? Avantaje și beneficii

  1. 1. DE CE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ sau PROFESIONIST LIBERAL?

Opțiunea pentru înființarea unei astfel de afaceri este a ta. Dacă calificarea profesională corespunde cu dorința ta de a desfășura o activitate independentă, acționează!

Când vei lua decizia privind înființarea unei afaceri trebuie să te gândești bine la  capabilitățile tale profesionale, materiale și financiare de a demara, dezvoltă și gestiona corect și legal, în folos personal, această activitate.

  1. 2. CUM POT GESTIONA AFACEREA?

Având în vedere faptul că nu sunt obligat să țin o evidență contabilă în partidă dublă, adică să întocmesc balanțe de verificare lunare, bilanțuri contabile semestriale și anuale, raportări financiare și fiscale, dacă voi învața și respecta câteva reguli simple, eu voi face această muncă. Nu am nevoie de o pregătire economică specială.

  1. 3. DISPUN ORICÂND DE BANII MEI?

În activitățile independente, dispun oricând de banii mei. Pare a fi o exagerare afirmația de mai sus, dar având în vedere că din activitatea realizată de mine obțin venit, nu profit ca în cazul unei societăți comerciale, pot dispune de banii mei așa cum as dispune de un salariu.

  1. 4. PLĂTESC IMPOZITE REZONABILE?

Deși s-a inoculat percepția că impozitarea PFA este exagerată, dacă luăm în calcul întregul context de înființare, gestionare, contabilizare și fiscalizare, lucrurile sunt complet diferite. De exemplu, venitul impozabil se stabilește ca diferența dintre încasări și plăți, voi plăti impozit pentru bani reali. Este CEL MAI MARE AVANTAJ pe care îl are cel care se organizează ca persoană fizică autorizată, în comparație cu o societate comercială care platește impozit pe profit, adică pentru diferența dintre venituri și cheltuieli. Așadar, persoana fizică autorizată va plăti impozit pe venit pentru diferența dintre ceea ce a facturat și încasat efectiv și plățile efectiv realizate.

  1. 5. MUNCESC SINGUR, CU FAMILIA SAU POT SĂ AM ȘI ANGAJAȚI?

În funcție de forma de organizare, pot munci singur sau cu familia – daca voi opta pentru întreprindere familială. Pot avea angajați. Pentru toate cele trei forme de organizare pot să am colaboratori.

  1. 6. SUNT PERMANENT INFORMAT?

Pentru a desfășura o activitate corectă, în folosul meu, trebuie sa fiu permanent informat despre tot ceea ce apare nou în domeniu. Pot rezolva acest lucru documentându-mă personal sau optând pentru informarea periodică de la cei avizați.

  1. 7. ECONOMISESC TIMP ȘI BANI?

Am posibilitatea de a gestiona singur, corect și la timp activitatea desfasurată de mine,  astfel economisesc timp și bani. Pentru ca un om să construiască o afacere bună are nevoie de o educație financiară sănătoasă în acord cu dorința de „a face”. Respectând regulile, faci economie de timp.

  1. 8. REZOLV RAPID PROBLEMELE CARE APAR?

Sunt informat, am o educație financiară bună, întreb atunci când am îndoieli, rezolv sigur și rapid orice problemă care apare.

  1. 9. SUNT RESPECTAT, PENTRU CĂ ȘTIU CE FAC!

Știu ceea ce fac, îmi conduc bine afacerea, sunt un om respectat. Fiecare om are dorința de a fi recunoscut și respectat. În relațiile mele cu oamenii, opiniile mele vor fi argumentate și corecte, astfel voi fi un om recunoscut și respectat pentru ceea ce spun, dar mai ales pentru ceea ce fac. Sunt un OM GENEROS, îi voi învăța și pe alții.

  1. 10. SUNT INDEPENDENT FINANCIAR

Visul fiecărui om este să fie independent financiar, să poată avea opțiuni. Gestionarea corectă și dezvoltarea afacerii îți asigură această independență. Opțiunea de a deveni PFA îți dă posibilitatea de a deveni independent financiar. Poate că la momentul șa care citești aceste rânduri ești angajat și trăiești doar din salariu. Sunt sigur că acel salariu, pentru majoritatea oamenilor, oricât ar fi el de bun, abia acoperă necesarul de trai de zi cu zi, plata facturilor la sfârșit de lună și ratele la bancă. Și această situație se repetă, lună de lună, an de an, fără să realizezi că te afli într-un cerc vicios din care nu poți să ieși.

Eu îți propun o variantă, dacă consideri că poți și accepți ajutorul nostru, să rupi acel cerc vicios.

De ce PFA sau profesionist liberal? was last modified: iulie 15th, 2016 by Marius Cojocaru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Marius Cojocaru

Marius Cojocaru

Este Manager de Proiect, trainer - formator, economist licențiat al ASE București. Experiența sa profesională este de peste 25 ani, fiind inițiatorul și coordonatorul proiectului Expert PFA.
A mai scris: