De ce oamenii urmează oameni, nu funcții

17 oct. 2015
2 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 52 voturi, medie: 4,00 din 5 (2 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 835
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Articol de Eugen Popa, preluat din cariereonline.ro.

Există foarte mulți susținători ai ideii de „șef “ în sensul de cel care conduce cu o mână de fier și obține rezultate extraordinare! În același timp, se fac auzite tot mai multe voci care spun că un comportament tolerant al unui șef oferă de fapt rezultate mult mai bune pe termen lung.

Campania Back to  Law School

Tot mai multe studii specializate arată că un lider care pune presiune pe angajații săi creează de fapt mai multă tensiune și stres decât rezultate optime.

Acest stres se reflectă apoi în creșterea costurilor asigurărilor medicale, creșterea numărului de zile de concediu medical ceea ce conduce automat la reducerea eficienței angajatului și deci a echipei și a firmei.

Angajații supuși unui astfel de mediu de lucru au un risc cu aproape 50% mai ridicat de boli de inimă comparativ cu cei care lucrează într-un ambient de colaborare și susținere.


Eugen Popa

De asemenea, se știe că pentru un angajat, mediul în care lucrează și colegii de serviciu pe care îi are reprezintă un factor mult mai important decât câștigurile financiare atunci când vor să aleagă un nou job sau când doresc să plece de la cel actual. Cu alte cuvinte, poate că salariul ar putea fi mai mare la actualul loc de muncă, și poate că ar fi de preferat să existe mai multe beneficii oferite de firma la care lucrezi, dar dacă există armonie și o atmosferă de solidaritate între colegi, atunci este foarte probabil că nu vei pleca!

Ce poți face tu ca lider al echipei tale?

Atât timp cât aplici cele mai bune strategii pe care le ai la îndemână, este foarte posibil ca tu și echipa ta să fiți cei mai buni. A fi bun nu înseamnă a fi prost însă. Anumite studii arată chiar că șefii altruiști sunt chiar mai populari și sunt preferați celor care sunt obtuzi, acest lucru mărindu-le popularitatea în rândurile echipei pe care o conduc.

Oamenii urmează lideri, nu șefi. Oameni urmează oameni, nu funcții!

Amy Cuddy, de la Harvard Business School a demonstrat chiar faptul că liderii care se deschid și au o relație apropiată cu echipa lor, care proiectează căldură sufletească, chiar înainte de a-și dovedi calitățile și abilitățile necesare postului, sunt mult mai eficienți comparativ cu cei care conduc cu o mână de fier și sunt stricți.

Un lider care este deschis și care promovează colaborarea și susținerea reciprocă prin exemplul personal, trezește o reacție de reciprocitate în cei pe care îi conduce. Aceștia sunt mult mai dispuși să urmeze exemplul iar rezultatele se pot vedea nu doar la locul de muncă, ci și în viața particulară.

Într-un studiu realizat cu 3000 de oameni, publicat de reputata instituție Karolinska Institut s-a demonstrat că atuurile și calitățile liderului influențează în mod direct angajații. Cu cât „șeful” este mai „de treabă”, cu atât angajații suferă la propriu mai puține „bătăi de cap” sau probleme cardiace. Pur și simplu, un șef bun… îți merge la inimă.

Citește continuarea articolului pe Cariere Online.


* Articol preluat din cariereonline.ro.
De ce oamenii urmează oameni, nu funcții was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter