David Popovici este noul star al României

12 iul. 2021
Vizualizari: 292

Când iubitorii sportului românesc se așteptau mai puțin, iată că, la Roma, la Campionatul European de înot pentru juniori, s-a născut un nou mare campion, într-un sport dominat de marile puteri ale lumii.

„David Popovici a câștigat duminică seară și proba de 50 de metri liber. Popovici, în vârstă de 16 ani, a cucerit 4 medalii în această săptămână, dintre care 3 de aur, și a doborât recordurile de viteză în probele de 100 și de 200 de metri liber. Duminică seară, la Roma, înotătorul David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 50 metri liber, din cadrul Campionatului European de Natație, acesta terminând cursa cu timpul de 22’22”. Aceasta este cea de a 4-a medalie a sportivului român, de doar 16 ani. El a cucerit medaliile de aur în probele de 50, 100 și 200 m liber, individual și argintul, cu ștafeta de 4×100 m liber”, relatează Digi24.

Alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au încheiat cu un rezultat care oferă Moldovei posibilitatea de a începe o serie de reforme, cu susținerea Uniunii Europene.

„Forța proeuropeană din Parlamentul de la Chișinău, PAS, are majoritate absolută, cu 52,37 la sută din sufragii, după ce au fost procesate peste 99 la sută din procesele-verbale transmise de secțiile de vot. Opoziția din BECS are 27,48 la sută din voturi, în timp Partidul Șor a scăzut la 5,80. La acest scor, PAS ar obține 63 de mandate din cele 101 ale Parlamentului. În diaspora, succesul partidului Maiei Sandu este covârșitor: 85,9 la sută. Au fost procesate datele din 88 la sută din secțiile de vot. Pe următorul loc se clasează Partidul lui Renato Usatîi, la egalitate cu PPDA (Partidul Platforma Demnitate și Adevăr), și apoi Blocul Socialiștilor și Comuniștilor (BECS), toate având sub 3 procente”, notează Digi24.

„Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației. Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine”, a spus Maia Sandu, după aflarea rezultatelor, după cum scrie Hotnews.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a mulțumit tuturor celor care au ieșit la vot.

„Am avut o campanie activă și, din calculele noastre, avem rezultate pe măsură”, a afirmat Dodon, adăugând că de mâine va începe o nouă etapă în Republica Moldova”, mai arată Hotnews.

Liderii lumii au ajuns la un acord istoric prin care se va impune un impozit de cel puțin 15% pe profitul companiilor multinaționale. G20 include cele mai importante 19 state industrializate și emergente și Uniunea Europeană. Acordul este important, potrivit specialiștilor, prin faptul că externalizarea profitului nu va mai fi posibilă.

„Statele G20 au anunțat, sâmbătă, 10 iulie, că au adoptat un acord istoric prin care se va impune, la nivel mondial, un impozit de cel puțin 15% pe profitul multinaționalelor, cu scopul ca societățile în cauză – cu precădere cele din domeniul digital – să nu mai plătească impozite derizorii în raport cu veniturile pe care le înregistrează. (…) Țările industralizate care fac parte din forumul G20 sunt: Argentina, Australia, Brazilia, China, Germania, Franța, Marea Britanie, India, Indonezia, Italia, Japonia, Canada, Mexic, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud, Turcia, SUA – și în postura de al 20-lea membru, Uniunea Europeană”, notează Evenimentul Zilei.

„În cadrul reuniunii ce a avut loc la Veneția, statele G20 au stabilit un acord de impozitare a profitului multinaționalelor. Pilonul 1 al acordului semnat de G20 se referă la redirecționarea impozitului pe profit plătit de multinaționale către țările unde acestea prestează activitatea, prin urmare impozitul nu se va mai plăti doar în statele unde multinaționalele își au sediile. Astfel, multinaționalele nu vor mai plăti impozite mai mici pe profitul înregistrat. Vizate de noile taxe sunt în special companiile cu cifre de afaceri de peste 20 de miliarde de euro și cu o rată a profitului de peste 10%. În cadrul Pilonului 2 se impune un impozit efectiv de cel puțin 15% pe profitul companiilor multinaționale. Dacă o companie a fost taxată în străinătate cu un procent inferior pragului minim menționat, autoritățile pot decide impozitarea profitului obținut în țara respectivă, scrie Evenimentul Zilei.

În România, dincolo de disputele politice și luptele interne din interiorul partidelor, atrage atenția o știre legată de exploatarea unei mari bogății a României – gazele din Marea Neagră.

„«Transgaz va începe în această toamnă construcția conductei Tuzla-Podișor, care va prelua gazele din Marea Neagră», a anunțat directorul general al companiei, Ion Sterian. Potrivit acestuia, «inițial, este nevoie de cerere de rezervare de capacitate de intrare și ieșire din sistemul național de transport al gazelor»”, scrie Cotidianul.

„De la 1 martie, toată capacitatea BRUA este rezervată, iar pe Arad-Szeged, Nădlac-Csanadpalota, în fiecare zi avem între 4,2 și 4,7 milioane de metri cubi de gaze care tranzitează România. Aștept cu mare interes ca acei concesionari din Marea Neagră să vină cu decizia de investiții”, a mai declarat Sterian, mai notează Cotidianul.

Rectificarea bugetară este o altă temă comentată în presă. Mulți dintre primarii din România, în așteptarea aprobării PNRR-ului, au deschis noi șantiere care au acum nevoie de finanțare, care ar putea veni după rectificarea bugetară. Chestionat pe această temă, premierul Florin Cîțu a susținut că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august.

„Cred că în luna august (ar putea avea loc rectificarea bugetară – n. r.)”, a afirmat Cîțu, după ce a participat la Gala TNL, scrie România liberă.

„Întrebat dacă el va conduce ministerul la acel moment, Cîțu a replicat că acest lucru depinde dacă rectificarea va fi realizată în termenul celor 45 de zile, timp în care va deține interimatul”, mai notează România liberă.

În încheierea Revistei, scriem despre Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, eveniment care va avea loc în perioada 20-29 august.

„Ediția din acest an a FITS, a cărei temă este una sugestivă – «Construim speranța împreună / Building hope together» – va avea o triplă dimensiune, fizică, hibridă și online. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu își propune să construiască speranța împreună cu publicul său, în fața căruia va prezenta un veritabil regat al artelor spectacolului, cu producții de teatru, dans, circ, film, musical, operă, carte, conferințe, expoziții, performance, muzică, spectacole de stradă. Israel Galván Company, Charlotte Rampling, Tokyo Metropolitan Theatre, Kibbutz Contemporary Dance Company, María Pagés Compańía sunt doar câțiva dintre marii artiști și marile companii ale lumii care vor fi parte a FITS 2021. Reprezentațiile Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor fi disponibile în săli de spectacole, în spații neconvenționale, în biserici, în piețele centrale ale Sibiului și în casele spectatorilor, prin site-ul oficial FITS, www.sibfest.ro, www.scena-digitala.ro, pagina de Facebook și canalul de YouTube”, notează România liberă.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară frumoasă!

David Popovici este noul star al României was last modified: iulie 12th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: