Dana Gîrbovan este noul președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România

20 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1773

Pe data de 17 august 2015, în urma expirării mandatelor foștilor membri din Consiliul Director, Uniunea Națională a Judecătorilor din România și-a ales noua conducere:
 

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România

Dana Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj

 

Vicepreședinte

Ioan Ilieș Neamț, judecător la Judecătoria Baia Mare.

Campanie Craciun UJmag 2020

 

Consiliul Director

Simona Neacșu, judecător la Curtea de Apel București

Iulia Craiu, judecător la Curtea de Apel București

Laura Toma, judecător la Judecătoria Sectorului 6 București

Marius Motolea, judecător la Curtea de Apel Alba Iulia

Alin Vasonan, judecător la Curtea de Apel Oradea

 
Redăm comunicatul Uniunii Naționale a Judecătorilor din România cu privire la alegerea noii conduceri:

„UNJR, sub noua conducere, va acționa cu precădere pe trei paliere de lucru: independența sistemului de justiție, eficacitatea și calitatea activității judiciare și responsabilizarea actorilor sistemului de justiție.

În ceea ce privește independența sistemului de justiție, Uniunea Judecătorilor va continua să ia poziție ori de câte ori independența sistemului de justiție în ansamblul său sau a oricărui judecător este amenințată ori riscă să fie amenințată de influențe nepermise din afara sau din interiorul sistemului de justiție.

Eficacitatea și calitatea actului de justiție depind de un complex de factori, din acest motiv Uniunea Judecătorilor va propune și promova soluții concrete pentru îmbunătățirea actului de justiție. Printre aceste soluții se află promovarea unui sistem de evaluare efectivă a magistraților, simplificarea procedurilor judiciare și soluții pentru degrevarea instanțelor, stabilirea unor standarde de calitate în actul de justiție, popularizarea bunelor practici naționale și internaționale și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale judecătorilor. Nu în ultimul rând, Uniunea Judecătorilor va organiza conferințe și seminarii pe probleme practice ivite în activitatea de judecată.

Responsabilizarea actorilor care participă la realizarea actului de justiție este un obiectiv asupra căruia Uniunea Judecătorilor se va apleca cu deosebită atenție. În acest sens, UNJR va semnala și va lua atitudine constant față de derapajele apărute în sistemul de justiție. Totodată, având în vedere rolul jucat de către Consiliul Superior al Magistraturii în sistemul judiciar românesc, Uniunea va lua poziție ori de câte ori acest organism nu își va exercita rolul său constituțional și legal.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Noul ales Consiliu Director al Uniunii Judecătorilor mulțumește colegilor din Consiliul anterior, care, în decursul mandatului, au depus eforturi deosebite pentru realizarea obiectivelor Uniunii.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România va continua să militeze pentru o justiție de calitate, independentă și imparțială, în care drepturile justițiabililor să fie respectate și protejate, iar judecătorii să-și poată desfășura activitatea în afara oricăror presiuni, în condiții decente și având ca unic temei legea, în scopul asigurării dreptului la un proces echitabil fiecărui cetățean.”

Dana Gîrbovan este noul președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România was last modified: august 20th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter