Da, anul acesta Craiova a luat locul I la Hexagon

8 iul. 2016
Vizualizari: 1385
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Ați participat la ediția din acest an a Hexagonului, Craiova a obținut marele premiu – premiul I – și a fost o surpriză extraordinară și pentru ceilalți studenți ai facultății, pentru că probabil de mulți ani așteptați o astfel de realizare. Sunteți pentru a treia oară participant la Hexagon, cum vi s-a părut ediția din acest an?

Nicolae Cărăuș: Da, anul acesta Craiova a luat locul I la Hexagon. S-a mai repetat cu ceva timp în urmă, însă cu adevărat este o performanță foarte importantă pentru facultate, ceea ce i-a făcut pe studenți să capete încredere în ei și să-i stimuleze pentru viitor și să se mențină pe aceeași linie și anul viitor la Hexagon.

În ceea ce privește Hexagonul de anul acesta, ediția de la Iași, a fost o ediție foarte bine organizată, la cel mai înalt nivel, a fost o atmosferă degajată, studenții s-au simțit foarte bine pe perioada șederii și s-au împrietenit între ei.

Universul Juridic: Suntem aici lângă cupele pe care le-ați adus de la Iași. Cum a fost proba de Drept penal?

Nicolae Cărăuș: Proba de Drept penal este o probă dificilă, pentru că există foarte multe contradicții în ceea ce privește materia de Drept penal, există foarte multe opinii. Raportându-ne la Dreptul civil, acolo unde, cu toate că materia este mult mai vastă și mai complexă, lucrurile, după părerea mea, stau mai așezate oarecum, la Penal întotdeauna au fost opinii contrare și trebuie să știi opinia fiecărui autor important din țară.

Proba de Drept Penal constă, la fel ca celelalte probe științifice, din două spețe și două subiecte de teorie, ai două ore ca să le rezolvi și noi fiind câte doi în echipa de Drept penal, trebuie să te coordonezi cât mai bine ca să te încadrezi în timp și să atingi toate aspectele pe care trebuie să le tratezi astfel încât să iei punctaj maxim.

Universul Juridic: Pentru că am vorbit despre Hexagon, cum vi s-a părut ediția din acest an comparativ cu celelalte ediții la care ați participat? Vreau să vorbiți un pic despre probe – au fost mai dificile, au fost mai ușoare? – și cum a fost organizată? Mi-ați spus că a fost o organizare excelentă, dar putem face comparații.

Nicolae Cărăuș: În ceea ce privește probele, și anume proba de la Drept Penal, eu zic că a fost un pic mai dificilă decât cea de anul trecut. La teorie nu a fost pură teorie, în care trebuia doar să așterni pe coală chestiunile care erau tratate; erau subiecte de sinteză, în care studentul trebuia să se concentreze și să facă o sinteză, să atingă toate aspectele care trebuiau tratate. Zic eu că subiectele de teorie au fost un pic mai dificile decât cele de anul trecut, de la Cluj. În ceea ce privește spețele, eu zic că au fost cam de același grad de dificultate, iar în ceea ce privește o analiză comparativă a modului de organizare, având în vedere că anii trecuți s-a desfășurat la Cluj și la Timișoara, nu pot să fac o ierarhie a modului de organizare. Zic că au fost la cel mai înalt nivel toate cele trei ediții la care am participat.

Da, anul acesta Craiova a luat locul I la Hexagon was last modified: iulie 7th, 2016 by Nicolae Cărăuș

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Nicolae Cărăuș

Nicolae Cărăuș

Este student în anul IV la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova.
A mai scris: