O nouă instanță supranațională – Curtea Unică în Materie de Brevete

7 iun. 2016
1 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 51 vot, medie: 3,00 din 5 (1 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1440

Despre

  • Competență extinsă și exclusivă cu privire la încălcările și validitatea brevetelor europene și brevetelor europene cu efect unitar
  • Recrutarea judecătorilor
  • Termen-limită: 4 iulie 2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Unică în Materie de Brevete va fi o nouă instanță supranațională, specializată în soluționarea litigiilor în materia brevetelor. Aceasta a fost creată prin Acordul privind Curtea Unică în Materie de Brevete, semnat de 25 state membre ale Uniunii Europene, a anunțat Ministerul Justiției.

Curtea Unică în Materie de Brevete va avea o competență extinsă și exclusivă cu privire la încălcările și validitatea brevetelor europene și brevetelor europene cu efect unitar.

Campania Back to  Law School

Curtea Unică în Materie de Brevete va fi alcătuită dintr-un Tribunal de Primă Instanță, o Curte de Apel și o Grefă. Tribunalul de Primă Instanță va cuprinde o divizie centrală cu sediul la Paris și secții la Londra și Munchen, precum și divizii regionale și divizii locale, localizate în statele membre contractante. Curtea de Apel va avea sediul la Luxemburg.

Operaționalizarea noii instanțe este preconizată pentru începutul anului 2017. Se estimează că aceasta va deveni în scurt timp o instanță de o importanță deosebită la nivel internațional, cu un număr de cauze înregistrând o creștere accelerată.

Recrutarea judecătorilor Curții, calificați din punct de vedere juridic și, respectiv, din punct de vedere tehnic (Tribunalul de Primă Instanță și Curtea de Apel), a fost lansată prin publicarea anunțurilor pentru depunerea candidaturilor pe această pagină de internet .

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 4 iulie 2016.

Textul acordului privind Curtea unică în materie de brevete poate fi accesat aici.


* Candidaturile se vor depune ținând seama de prevederile legislației naționale ce reglementează regimul incompatibilităților și interdicțiilor specifice fiecărei profesii.

** România nu a ratificat Acordul privind Curtea unică în materie de brevete până la acest moment.

O nouă instanță supranațională – Curtea Unică în Materie de Brevete was last modified: iunie 6th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter