Curtea de Apel Galați oferă acces liber și direct la colecția de documente istorice de arhivă care privesc activitatea sa și a instanțelor din județul Galați

16 mai 2022
Vizualizari: 230

Tempora mutantur, nos et mutamur in illis.

(Timpul se schimbă și noi ne schimbăm odată cu el.)

Potrivit unui comunicat transmis, Curtea de Apel Galați oferă publicului accesul liber și direct la colecția de documente istorice de arhivă care privesc activitatea sa și a instanțelor din județul Galați.

Proiectul este unul în premieră și vine în contextul în care își doresc apropierea de justițiabili, de a le arăta și de a promova istoria, cultura, oamenii, valorile etc.

Totodată, veți găsi documente referitoare la procesul prin care prima femeie avocat din România, Ella Negruzzi, și-a câștigat dreptul de exercita profesia, procesul dintre maiorul G. I.C antacuzino și moștenitorii lui I. L. Caragiale, procesul dintre Statul român și Compania de navigație greacă, corespondența Curții de Apel Galați și a celorlalte instanțe cu Ministerul Justiției și cu alte instituții, corespondență cu guvernul austro-ungar, documente referitoare la construirea Palatului Justiției Galați (actualul sediu al Universității „Dunărea de Jos” Galați), inclusiv caietul de sarcini, ordine, liste de personal.

De asemenea, veți găsi documente chiar și din anul 1856 – scrise cu grafie chirilică, atunci când curtea de apel se numea Divanul Apelativ și avea sediul la Focșani.

Aceste documente sunt extrase din fondul arhivistic al Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Galați și sunt puse în mod direct, gratuit și liber la dispoziția juriștilor, cercetătorilor, istoricilor, ziariștilor, studenților și tuturor celor interesați.

Colecția de documente de arhivă este disponibilă aici.

(Copyright foto: freepik)

Curtea de Apel Galați oferă acces liber și direct la colecția de documente istorice de arhivă care privesc activitatea sa și a instanțelor din județul Galați was last modified: mai 16th, 2022 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: