Curtea de Apel Galați a lansat noul său Portal

23 iun. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 24

Potrivit unui comunicat transmis, Curtea de Apel Galați lansează, pe 22 iunie 2022, noul său portal aflat la adresa de internet https://cagl.ro, care oferă acces părților, reprezentanților și publicului la principalele servicii oferite de toate
cele 13 instanțe din circumscripție: înregistrare dosar nou pe rolul instanței, depunere documente într-un dosar deja existent, plata taxei judiciare de timbru într-un dosar, eliberarea certificatelor de grefă, eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești, eliberarea copiilor dispozitivului unei hotărâri judecătorești.

Cu caracter de premieră, plata taxei judiciare de timbru este integrată complet în pașii de solicitare online a serviciului – prin redirecționare între portalul Curții de Apel Galați, www.ghiseul.ro și înapoi – similar cu mecanismul de plată online din cadrul comerțului electronic privat.

În acest scop, tot cu caracter inedit, Curtea de Apel Galați a încheiat un Acord de interconectare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, care administrează site-ul www.ghiseul.ro. În cadrul acestui proiect pilot, am dezvoltat împreună o interfață programatică (API) pentru integrarea plății online a taxelor cu portalul: https://cagl.ro.

Dintre avantajele folosirii acestui portal, enumerăm:

* Este un punct unic electronic de acces la servicii pentru toate cele 13 instanțe din circumscripția Curții de Apel Galați;

* Lucrați în siguranță maximă. Mesajul e-mail trimis instanței cu solicitarea dumneavoastră și cu documentele atașate vă va fi trimis și dumneavoastră pe adresa de e-mail, ca să aveți dovada expedierii cererii;

* Lucrați în confort. Nu vă mai deplasați la sediul instanței pentru depunerea cererilor și documentelor;

* Nu vă mai deplasați la oficiul poștal sau la sediul primăriei pentru achitarea taxelor judiciare de timbru;

* Simplu și ușor. Nu trebuie să mai lucrați cu dovezi scanate de plată a taxelor de timbru sau cu fișiere PDF cu ordine de plată electronice. Procesul de plată este complet integrat în fluxul de lucru, exact ca în cadrul comerțului electronic privat;

* Nu plătiți nimic în plus, niciun comision bancar. Comisioanele aferente tranzacțiilor sunt suportate de către instituțiile beneficiare ale plăților, nu de către dumneavoastră.

Noul portal al Curții de Apel Galați oferă tehnologii web moderne: layout responsive care se adaptează pe dimensiunea ecranului de vizualizare (desktop/laptop, tabletă, telefon mobil), mod întunecat/mod luminos cu selecție automată în funcție de tema sistemului de operare, formulare inteligente cu utilizare extinsă Javascript/jQuery, modul de funcționalități pentru persoanele cu dizabilități de vedere, elemente de interfață moderne, interfață în limbile română și engleză, login cu cont e-mail, dar și cu aplicații single sign-on de la marii furnizori internaționali, interfață programatică (API) de conectare la ghiseul.ro securizată, ușor de folosit, bazată pe standardele din domeniu și foarte ușor de adaptat pentru orice taxă, impozit sau plată necesară în relația cu orice autoritate și instituție publică din România.

Portalul beneficiază și de posibilitatea de a crea conturi de utilizator prin intermediul aplicațiilor single sign-on Google ID, Facebook ID și Apple ID (confortabil, fără adresă de e-mail și fără parolă) ori pe baza adresei proprii de e-mail. Această funcționalitate este în curs de dezvoltare și va fi disponibilă public în curând.

Portalul oferă acces și la funcționalitățile existente anterior: contactează instanța prin e-mail (mesajul trimis este expediat în copie și dumneavoastră, ca să aveți dovada expedierii), accesează dosarul electronic și citațiile/comunicările electronice, accesează proiectul Historia cu documentele arhivistice digitalizate ale instanțelor gălățene, creează o programare la centrele de relații cu publicul ale instanțelor, accesează listele online cu desfășurarea ședințelor de judecată (dosare strigate, suspendate, în așteptare).

Curtea de Apel Galați a lansat noul său Portal was last modified: iunie 23rd, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter