Curtea Constituțională a României – 30 de ani

11 mai 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 73

Marți, 10 mai 2022, într-un cadru festiv, în sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului, a avut loc evenimentul organizat de Curtea Constituțională a României, dedicat aniversării a 30 de ani de la înființarea instituției.

Personalități ale spațiului public, conducători de instituții, au fost prezenți la acest eveniment jubiliar, aducând, fiecare, un omagiu acestei prestigioase instituții.

În deschiderea evenimentului, domnul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, Președintele Curții Constituționale a României, a adresat un cuvânt de întâmpinare, alături de alocuțiunile domnilor Florin-Vasile Cîțu, Președintele Senatului României, Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților a României, în numele prim-ministrului, domnul Marian Neacșu, secretar general al Guvernului, Florin Iordache, Președintele Consiliului Legislativ, și de alocuțiunea doamnei Corina-Alina Corbu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe parcursul evenimentului au fost și câteva intervenții internaționale din partea doamnelor Domnica Manole, Președinta Curții Constituționale a Republicii Moldova, Claire Bazy Malaurie, Președinta Comisiei de la Veneția, prof. dr. Danutė Jočienė, Președinta Curții Constituționale a Lituaniei, Esther Hayut, Președinta Curții Supreme a Israelului, a domnilor Robert Spano, Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Laurent Fabius, Președintele Consiliului Constituțional francez, dr. Tamás Sulyok, Președintele CC Ungaria, jud. dr. David Uhlíř, Curtea Constituțională a Republicii Cehia, prof. dr.H.C. Rainer Arnold, Universitatea din Regensburg, jud. José Figueiredo Dias, Tribunalul Constituțional din Portugalia, prof. Atanas Semov, judecător al Curții Constituționale a Bulgariei, și Pedro José González-Trevijano Sánchez, Președintele Curții Constituționale a Spaniei.

Agenda evenimentului a vizat două sesiuni de lucru, cu mesaje și discursuri din partea mai multor personalități publice, printre care și doamnele Renate Weber, Avocatul Poporului, prof. Octavia Spineanu-Matei, judecătorul român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, și domnii prof. univ. dr. Nicolae Popa, fost Președinte al Curții Constituționale a României, prof. univ. dr. Mircea Duțu, Directorul Institutului de Cercetări Juridice Acad. „Andrei Rădulescu”, prof. univ. dr. Lucian Mihai, fost Președinte al Curții Constituționale a României.

După închiderea sesiunilor de lucru și concluziile de final, domnul prof. univ. dr. Valer Dorneanu, Președintele Curții Constituționale a României, a mulțumit pentru participare tuturor celor implicați în desfășurarea cu succes a evenimentului.

Curtea Constituțională a României – 30 de ani was last modified: mai 11th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter