Cursuri online pentru juriști prin programul „HELP in the 28”

13 iul. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3656

Despre

  • „Drepturile muncii ca drepturi ale omului”
  • „Dreptul la integritatea persoanei (Bioetica)”
  • Certificat de absolvire

În perioada recesiunii economice, crearea locuirilor de muncă, precum și protecția drepturilor muncii sunt de o importanță crucială, fiind necesară o mai bună cunoaștere a dimensiunii drepturilor omului din cadrul dreptului muncii de către juriști. În acest context, programul „HELP in the 28”, implementat de către Consiliul Europei, pune la dispoziție celor interesați două cursuri online cu temele „Drepturile muncii ca drepturi ale omului” și „Dreptul la integritatea persoanei (Bioetica)”, informează www.inforeuropa.md.

Cursul „Drepturile muncii ca drepturi ale omului” acoperă într-o modalitate interactivă conceptele de bază, sistemul European de protecție a drepturilor muncii (al Consiliului Europei și Uniunii Europene) și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și concluziile și deciziile Comitetului European Social.

Participând la acest curs, reprezentanții profesiilor juridice vor obține cunoștințe practice despre când și cum trebuie aplicat sistemul European de protecția a drepturilor muncii.

Celălalt curs lansat în cadrul Programului HELP se numește „Dreptul la integritatea persoanei (Bioetica)”. În cadrul acestui curs care vizează Dreptul la integritatea persoanei (Right to integrity of the person – RIOP) va fi explicat ce înseamnă a fi o persoană și că spațiile fizic și psihic ale fiecărei persoane trebuie să fie protejate. Totodată, RIOP este un aspect foarte important al bioeticii, care vizează protecția drepturilor omului în domeniul biologiei și medicinei. Acestea sunt două domenii în care cercetarea și dezvoltarea științifică au produs cele mai mari progrese pentru omenire. În același timp, au crescut și posibilitățile de control asupra vieții umane, care generează probleme pentru apărarea drepturilor individuale.

Cursul HELP in the 28 „Dreptul la integritatea persoanei (Bioetica)” analizează acest subiect într-o modalitate interactivă, demonstrând sinergia și diferențele între Carta Drepturilor Fundamentale a UE, Convenția Europeană Drepturilor Omului și Convenția privind Drepturile Omului și Biomedicina (Convenția de la Oviedo). De asemenea, în cadrul cursului sunt analizate jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene cu un accent pe probleme cum ar fi intervențiile medicale sau prelevarea de organe fără consimțământ, procrearea asistată medical sau situațiile de la etapele terminale ale vieții.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Ambele cursuri sunt organizate în cadrul programului „HELP in the 28” implementat de către Consiliul Europei. Finanțat de către UE, „HELP in the 28” este un proiect de instruire din UE privind drepturile omului pentru judecători, procurori și avocați din țările membre ale Uniunii Europene.

În cazul terminării cursului cu un scor de peste 60% din chestionar veți primi un „Certificat de absolvire” oferit de Programul „HELP in the 28”.

Cursurile pot fi accesate la această adresă dacă deja aveți un cont în HELP. În caz contrar vă puteți crea un cont la aceeași adresă.

Sursa informației

Cursuri online pentru juriști prin programul „HELP in the 28” was last modified: iulie 12th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter