Cunosc parcursul UNPIR și apreciez că este una dintre cele mai consolidate organizații

12 mart. 2019
Vizualizari: 628

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună la Baia Sprie cu domnul Președinte al Filialei Maramureș. Domnule Liviu Chiș, un eveniment pe 2 zile cu speakeri foarte importanți, cred că și colegii au fost foarte mulțumiți.

Liviu Chiș: Și eu cred la fel, că am reușit să organizăm un seminar profesional la înalte standarde, atât în ceea ce privește speakerii care au prezentat temele respective, cât și ambientul și locația în care s-a desfășurat acest seminar.

Nicolae Cîrstea: Ați avut și concursul colegilor de la alte două filiale, Filiala Bistrița-Năsăud și Filiala Sălaj, dar cred că accentul a căzut pe dvs, totuși, ca organizator principal.

Liviu Chiș: Da. În ultima perioadă obișnuim să organizăm împreună cu Bistrița și cu Sălajul seminarele de pregătire profesională, dar în toate cazurile, greutatea, să zicem așa sau cea mai mare grijă, o au cei care organizează în locațiile din județele lor. Acum, responsabilitatea cea mare mi-a revenit mie ca și organizator al acestui seminar.

Nicolae Cîrstea: Sărbătorim anul acesta 20 de ani de Uniune a Practicienilor în Insolvență. Ne-ați putea da câteva repere, din punctul dvs de vedere al acestei organizații, al profesiei? Câteva lucruri care vă vin în minte din acest istoric de 20 de ani?

Liviu Chiș: Eu nu am o vechime de 20 de ani în profesie, e ceva mai puțin, 12 ani. Dar cunosc parcursul acestei organizații profesionale și eu apreciez că este una dintre cele mai consolidate și bine organizate organizații profesionale din câte există în România. Parcursul consider că a fost unul ascendent și, dacă a venit vorba, apreciez faptul că cei de la conducerea Uniunii sunt preocupați ca și filialele să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Chiar în CNC-ul de săptămâna aceasta, de vineri, s-a aprobat un credit pentru achiziționarea unui spațiu de către Filiala UNPIR Maramureș. Eu cred și sper că, și în continuare, Uniunea se va dezvolta și beneficiază de profesioniști deosebiți care să poată să-și îndeplinească misiunea conform legilor în vigoare.

Nicolae Cîrstea: Din punctul dvs de vedere care sunt greutățile cele mai mari de pe plan local pe care le au colegii, care practică profesia de practician în insolvență?

Liviu Chiș: Acum, ce îmi vine în minte. Toată lumea știe că cele mai mari greutăți le avem în ceea ce privește relațiile cu ANAF-ul. Și ultimele modificări intervenite la Legea insolvenței, respectiv Ordonanța nr. 88/2018 ne afectează activitatea și îngreunează procesul de intrare în insolvență al societăților comerciale care într-adevăr întâmpină greutăți în desfășurarea activității lor și poate că ar trebui cât mai repede să declanșeze procedura de insolvență ca să nu ajungă în imposibilitatea redresării activității printr-un plan de reorganizare prevăzut de legea insolvenței.

Nicolae Cîrstea: Aproape permanent vedem la televizor că modificările legislative țin capul de afiș al mass-mediei și în profesia de practician în insolvență se vorbește aproape permanent de modifcări legislative. Cât de mult vă afectează pe dvs în activitate aceste modificări  care se pun în aplicare, uneori fără consultarea corpului profesional?

Liviu Chiș: Sigur. Ca în orice domeniu de activitate, orice lege, dacă nu are predictibilitate și dacă nu are o continuitate în timp, duce la dificultăți în aplicarea acestei legi. Noi trebuie tot timpul să fim atenți și să observăm ceea ce urmează să fie schimbat în legislația insolvenței și să ne adaptăm activitatea, astfel încât procesul de insolvență să decurgă cât mai normal.

Nicolae Cîrstea: Domnul președinte, vă mulțumesc mult. Sper că acest seminar se va încheia cu această ultimă zi în condiții foarte bune. Vă mulțumesc, de asemenea pentru invitație și sperăm să ne revedem și cu alte ocazii, cel puțin la fel de plăcute.

Liviu Chiș: Și eu vă mulțumesc foarte mult. Mulțumesc pe această cale speakerilor care cu amabilitate au răspuns invitației noastre de a participa. Eu consider că seminarul a fost unul reușit, la cel mai înalt nivel zicem noi, ca și reprezentare din partea lectorilor, și participarea numeroasă. Menționez că la acest seminar au participat 86 de practicieni în insolvență pe lângă care au participat și alți invitați și chiar judecători de la Tribunalele Maramureș, Sălaj și Bistrița precum și de la Curtea de Apel Cluj și de la Tribunalul Specializat Cluj. Eu sper că o să ne întalnim cât de curând și să avem realizări și mai bune data viitoare.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc și felicitări!

Liviu Chiș: Vă mulțumesc și eu!

Cunosc parcursul UNPIR și apreciez că este una dintre cele mai consolidate organizații was last modified: martie 13th, 2019 by Liviu Chiș

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice