Conferință [CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a

2174       0

[CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a 📅 18 februarie 2020 București [CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a

Data 18 februarie 2020
Locația Sala Ștefan Cerchez, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR)

Grupul editorial Universul Juridic și Camera de Comerț și Industrie București au organizat, pe 18 februarie 2020, conferința „Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a”. Evenimentul s-a desfășurat în sala „Ștefan Cerchez” a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, în parteneriat cu Global Data Security (Cyber Smart Defence) și Provision (Radware). Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai mass-media (Digi24, Agerpres, Radio România Actualități, Mediafax și profit.ro).

 

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.

Atacurile cybercrime nu mai sunt de multă vreme doar statistici, povești de spus la șemineu, în colocvii și conferințe. Vulnerabilitățile sistemelor informatice, perfecționarea atacatorilor din umbră, tehnologiile tot mai performante, creșterea interesului public pentru mediul online, toate laolaltă au dus la o escaladare fără precedent a tentativelor și loviturilor de forță ale infractorilor cibernetici.

Fenomenul ransomware, atacurile de tip DoS și DDoS, phishing-ul, spamul și alte tipuri de asalt informatic răvășesc la această oră statele lumii, companiile, persoanele private.

De notat că, potrivit Cisco, în anul 2022, traficul generat de adresele IP la nivel global va fi mai mare într-un singur an decât tot traficul de pe internet consemnat de la inventarea internetului. Peste 28 de miliarde de device-uri vor fi interconectate, peste 50% dintre conexiuni fiind de tip M2M (Machine to Machine).

Bucureștiul concentrează peste 80% din piața locală a soluțiilor de Securitate IT din România, iar firmele aleg tot mai mult să se protejeze cibernetic apelând la serviciile externalizate către firme IT, care suplinesc lipsa cronică de specialiști de pe piață.

Conferința și-a propus să ofere o imagine up-to-date a situației globale, continentale, regionale și mai ales a României la acest capitol, a pașilor parcurși, a obiectivelor și țintelor publice de perspectivă, dar mai ales a soluțiilor de ultimă generație care asigură prevenție, securitate, back-up, monitorizare.

Evenimentul a fost moderat de Cristian Pavel, director de dezvoltare în cadrul Grupului editorial Universul Juridic. Au fost prezenți lectori de specialitate (reprezentanți ai structurilor publice naționale de profil, manageri de firme de securitate IT, avocați, consultanți și șefi de ONG-uri cu preocupări în domeniu), care au ales teme de larg interes:

– Mihail Guranda, consilier juridic, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT–RO) – Implementarea Directivei NIS în România;

 

– Andrei-Sorin Jerca, Centrul Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale – Importanța conștientizării în domeniul securității cibernetice;

 

– Eran Danino, Radware Regional Territory Sales Manager South Eastern Europe (SEE) – The Artificial Reality of Automated Threats;

 

– Mădălin Dumitru, CEO, Cyber Smart Defence – Darkweb – Hackeri în acțiune!;

 

– Avocat Magda Popescu, Outside Legal Counsel to Microsoft Digital Crimes Unit, Central and Eastern Europe – Apărarea contra amenințărilor online: de la cyberhygiene la acțiunile companiilor specializate, cum este Microsoft;

 

– Avocat Mihai Acsinte, Managing Partner, Mihai Acsinte Law Office – Accesul neautorizat la un sistem informatic;

 

– Robert Stoicescu, Senior Manager Risk Assurance, PwC România – Provocările securizării automatizate sub presiunea reglementărilor;

 

– Ioan-Cosmin Mihai, Vicepreședinte, Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC) – Using Dark Psychology in Cybercrime.

Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a


[UPDATE: Acreditare INPPA] „Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”

Camera de Comerț și Industrie București și Universul Juridic organizează conferința „Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a”, la data de 18 februarie 2020.

Evenimentul va avea loc în sala Ștefan Cerchez, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, str. Ion Ghica, nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR).

Parteneri: Cyber Smart Defence; Radware; Provision; GData.

 

Prezentare:

Atacurile cybercrime nu mai sunt de multă vreme doar statistici, povești de spus la șemineu, în colocvii și conferințe. Vulnerabilitățile sistemelor informatice, perfecționarea atacatorilor din umbră, tehnologiile tot mai performanțe, creșterea interesului public pentru mediul online – toate laolaltă au dus la o escaladare fără precedent a tentativelor și loviturilor de forță ale infractorilor cibernetici.

Fenomenul ransomware, atacurile DDoS, phishing-ul, spamul și alte tipuri de asalt informatic, răvășesc la această oră statele lumii, companiile, persoanele private.

Este o temă de actualitate, ținând cont de faptul că în ultimii ani au fost afectate numeroase organizații – bănci, companii, instituții – de acest fenomen.

Organizatorii își propun să ofere o imagine up-to-date a situației globale, continentale, regionale și mai ales a României la acest capitol, a pașilor parcurși, a obiectivelor și țintelor publice de perspectivă, dar mai ales a soluțiilor de ultimă generație care asigură prevenție, securitate, back-up, monitorizare.

 

Teme de discuție:

Cum colaborează furnizorii de soluții antimalware cu instituțiile europene și locale (Europol, Poliția Română, CERT-RO) pentru combaterea criminalității informatice?

Tipuri de infracțiuni și soluții de combatere a acestora

Beneficiile infractorilor cibernetici: atacurile DDoS și ransomware

Atacuri fără nici un fișier (“fileless”) împotriva băncilor, asupra POS-urilor

Unde duce lipsa „igienei” digitale? Cât de bine sunt protejate terminalele mobile (smartphone-uri și tablete)?

Există polițe de asigurare impotriva riscurilor cibernetice? Unde, cum, în ce condiții?

Care sunt soluțiile la zi de protecție antimalware din portofoliul furnizorilor?

 

Agendă:

09,00 -09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I

Mihail Guranda, consilier juridic, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT–RO) – Implementarea Directivei NIS în România

Reprezentant al Serviciului de Telecomunicații Speciale

Eran Danino,  Radware Regional Territory Sales Manager South Eastern Europe (SEE) – The Artificial Reality of Automated Threats

Mădălin Dumitru, CEO, Cyber Smart Defence – Darkweb – Hackeri în acțiune!

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a

Avocat Magda Popescu, Outside Legal Counsel to Microsoft Digital Crimes Unit, Central and Eastern Europe – Apărarea contra amenințărilor online: de la cyberhygiene la acțiunile companiilor specializate, cum este Microsoft

Avocat Mihai Acsinte, Managing Partner, Mihai Acsinte Law Office – Accesul neautorizat la un sistem informatic

Robert Stoicescu, Senior Manager Risk Assurance, PwC România – Provocările securizării automatizate sub presiunea reglementărilor

Ioan-Cosmin Mihai, Vicepreședinte, ARASEC – Using Dark Psychology in Cybercrime

14,00-15,00: Business lunch &  networking

 

Audiența:

Vor fi alături de noi oficiali din administrația publică, reprezentanți ai Poliției Române, CERT-RO și STS, ai Guvernului, dar și distinși reprezentanți ai furnizorilor de soluții de specialitate din IT și securitate, bănci, firme de asigurări, case de avocatură, consultanți și analiști, presă de profil.

Contact:

Mircea Fica, Editor, 0732. 903. 216, mircea.fica@universuljuridic.ro

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, cristian.pavel@universuljuridic.ro

Roxana Biga, Project Manager; 0733.674.555, roxana.biga@universuljuridic.ro

 

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

 






 

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.


* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] [UPDATE: Acreditare INPPA] Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică? Ediția a III-a was last modified: februarie 19th, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: