Festivitate de premiere [Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016

1127       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016 📅 06 decembrie 2017 Bucureşti [Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016

Data 06 decembrie 2017
Locația Sala „Constantin Stoicescu” a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti
Taxa Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Zeci de specialiști în domeniul dreptului – profesori universitari, judecători, procurori, avocați, executori judecătorești, practicieni în insolvență – s-au reunit miercuri, 6 decembrie, pentru a premia cele mai reprezentative și valoroase lucrări de drept privat publicate în cursul anului precedent. Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit deja un eveniment tradițional, ce se desfășoară anual, în luna decembrie, la Facultatea de Drept a Universității din București, gazdă și totodată partener al ceremoniei.

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, Uniunea Națională a Barourilor din România, Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și Asociația Henri Capitant.

Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016, conform tradiției implementate începând cu anul 2008, când a avut loc prima festivitate, au presupus ca distincțiile să fie acordate pentru anul anterior, astfel încât lucrările și articolele propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor, să fi fost deja parcurse și aprofundate.

În cadrul galei organizate în sala “Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept, premiul “Traian Ionașcu” pentru cea mai bună carte a anului 2016 pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, a revenit lucrării “Noul Cod de procedură civilă comentat și adnotat” (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2016, coordonat de domnii Viorel Mihai Ciobanu și Marian Nicolae. Premiul a fost înmânat de conf. univ. dr. Eugen Hurubă, reprezentant al UNEJ.

Al doilea Premiu decernat a fost Premiul “Octavian Căpățînă” pentru cel mai original și valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016 a fost acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, în colaborare cu Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România, domnului Ioan Ilieș Neamț pentru articolul “Momentul calitativ al încheierii contractului. Elementele esențiale ale contractului” , publicat în Revista Română de Drept Privat nr. 4/2016. Domnul Stan Tîrnoveanu, Prim-Vicepreședinte UNPIR, după rostirea câtorva cuvinte, a înmânat premiul judecătorului sătmărean.

Nu în ultimul rând, premiul “Henri Capitant” pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociația Henri Capitant – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, a fost înmânat domnului Paul Pop pentru lucrarea “Sancțiuni procedurale în procesul civil” , Editura Universul Juridic, 2016. Premiul a fost oferit de doamna Carmen Dima, în numele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

În finalul ceremoniei, Premiul “Matei Barbu Cantacuzino” decernat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA, a fost acordat domnului prof. univ. dr. Liviu Pop, care a primit distincția din partea domnului Gheorghe Florea, Președintele UNBR. Laudatio pentru laureatul din acest an a fost rostit de domnul prof. univ. dr. Flavius A. Baias.

[Cum a fost] Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016 was last modified: mai 17th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter