Cum comunicăm?

6 sept. 2017
Vizualizari: 1058

Cum comunicăm?

Comunicarea este unul dintre punctele nevralgice ale PSD. Multe dintre nereușitele guvernelor PSD se datorează problemelor de comunicare. Acest lucru s-a văzut și în aceste zile, când premierul Tudose i-a cerut demisia ministrului apărării, invocând carențe de comunicare.

„Premierul Mihai Tudose a declarat marți că el i-a cerut demisia lui Adrian Țuțuianu din funcția de ministru al apărării, considerând-o un act de onoare pentru a ieși din situația creată la acest minister de un comunicat de presă”, scrie Agerpres.

Adrian Tuțuianu a anunțat marți că și-a lăsat demisia pe masa premierului, după o discuție cu acesta, în contextul scandalului privind plata veniturilor militarilor.

Cotidianul anunță că: „primul-ministru Mihai Tudose l-a propus pe vicepremierul Marcel Ciolacu ca ministru interimar al Apărării Naționale, după ce Adrian Țuțuianu a demisionat marți de la conducerea MApN”.

Care este, însă, filmul evenimentelor? „Ne-am trezit brusc cu o știre și cu o postare pe site-ul Ministerului Apărării, niște indicații de la centru către teritoriu prin care cineva trebuia să facă niște artificii cu banii, că nu sunt bani de salarii și trebuie o parte acum și o parte după. Recunosc că am fost șocat, eram chiar cu vicepremierul și cu președintele Camerei Deputaților, președintele Dragnea la masă. Am plecat împreună toți trei la masă după votul din Parlament. În timp ce eram la masă, toți trei am aflat că există această alertă în România, că nu mai sunt bani pentru apărare”, povestește premierul Tudose, potrivit DCNews.

Explicația ministrului Țuțuianu este consemnată de Cotidianul: „Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispozițiile legale, articolul 18, aliniatul (4) din legea responsabilității fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 și să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care țin de salarii și alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august și că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare. Chestiunile sunt strict tehnice și cei de la Direcția de Specialitate din cadrul ministerului, într-o manieră funcționăreacă au solicitat un anumit comportament fiscal tuturor unităților din subordine”.

Ministerul Finanțelor a intervenit pentru a confirma stabilitatea bugetului MApN.

„Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat marți că nu sunt dificultăți în ceea ce privește plata drepturilor salariale ale angajaților din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) la niciun alt minister, după ce în spațiul public au apărut informații că salariile angajaților din MApN se vor plăti eșalonat în luna septembrie, având în vedere că nu s-a efectuat rectificarea bugetară”, scrie Agerpres.

Vorbim despre Guvern și amintim una dintre reușitele justiției din România: Proiectului de îmbunătățire a serviciilor judiciare.

„Ministrul justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit luni cu reprezentantul pentru România al Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, discuțiile celor doi oficiali axându-se pe stadiul proiectului de îmbunătățire a serviciilor judiciare, aprobat pe 31 ianuarie 2017 și finanțat cu 72,57 milioane de dolari, din care 66,99 milioane de dolari reprezintă cofinanțarea BM”, informează Ministerul Justiției, potrivit Agerpres.

Rămânem la justiție, acolo unde suntem încă sub monitorizarea Comisiei Europene.

„Comisia Europeană a recomandat României, prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), să găsească proceduri transparente pentru numirea procurorului general și a procurorilor-șefi de la DNA și DIICOT”, a afirmat luni ministrul justiției, Tudorel Toader, scrie Agerpres.

„Noi suntem încă sub monitorizarea acelui MCV, avem în perioada 18-20 septembrie (…) vizita de monitorizare care e planificată de la începutul anului (…). MCV-ul, sigur, eu exprim o doză de optimism ca să fie ridicat la începutul lui 2018, pentru faptul că sunt 12 recomandări pe care le avem de îndeplinit (…) și de când sunt ministru, și anterior, s-au făcut toate diligențele pentru îndeplinirea acelor recomandări”, a mai spus ministrul justiției, mai arată Agerpres.

News.ro scrie azi despre activitatea Comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009.

„Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 se reunește, miercuri, pentru a începe discuțiile asupra raportului final, care va cuprinde concluziile audierilor și dezbaterilor din ultimele luni, dar și propuneri pentru modificarea legislației în ceea ce privește comisiile de anchetă, membrii ei considerând că nu există suficiente pârghii legale oferite parlamentarilor în acest caz”, arată News.ro.

Încheiem Revista din această seară cu o informație din Adevărul: Marea Britanie vrea să pună capăt liberei circulații a muncitorilor după ce iese din Uniunea Europeană și să limiteze imigrația europenilor slab calificați, potrivit unui document de lucru al Guvernului britanic publicat de ziarul britanic The Guardian, scrie AFP”.

„Potrivit cotidianului britanic, ministerul propune în acest text măsuri menite să reducă sosirea migranților europeni slab calificați după Brexit, hotărât prin vot în 2016 în urma unei campanii marcate de problema reducerii imigrației. Aceștia din urmă ar urma să primească un permis de sejur doar pe o durată maximă de doi ani, iar cei înalt calificați de trei până la cinci ani”, mai arată Adevărul.

Seară frumoasă!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Cum comunicăm? was last modified: septembrie 6th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: