Cum au transformat patru tineri kinetoterapia în joacă

14 nov. 2015
Vizualizari: 1068
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Articol de Sebastian Radu, preluat din cariereonline.ro.

Alina Călin, Andrei Cantea, Liviu-Andrei Dascălu și Cosmin Mihaiu sunt patru clujeni care revoluționează recuperarea persoanelor cu dizabilități motorii. Tinerii absolvenți ai universității Babes-Bolyai din Cluj au realizat și implementat,  etapizat, o platformă software cu rol adjuvant în kinetoterapie – MIRA.

Ideea aplicației MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) a pornit din dorința celor patru, la vremea respectivă studenți, de a participa la o competiție Microsoft – Imagine Cup. Astfel, în Iulie 2011, aceștia au reprezentat România la etapa mondială din New York, unde au pus țara noastră în primele 6 din lume la inovație. Feedback-ul primit atunci i-a motivat să dezvolte MIRA și, un an mai târziu, au înscris proiectul într-un accelerator, Healthbox, la Londra.

„Am început să punem bazele ideii MIRA acum 4 ani și jumătate și de atunci a suferit multe modificări, în funcție de ceea ce aflam de la specialiștii cu care am colaborat. Inspirația noastră a venit când am văzut ce presupune kinetoterapia și cum ar putea tehnologia să ajute în acest proces. De acolo, am început dezvoltarea și am căutat oameni specializați care să ne îndrume spre a dezvolta un produs medical cât mai bun.

Sursa fotofrafiei: campuscluj.ro

Este nevoie și de răbdare, deoarece rezultatele nu vin peste noapte, iar industria medicală este una complexă și necesită aprobări pentru orice produs. Am crescut foarte mult în ultimii 3 ani, dar mai avem un drum lung până să transformăm complet visul nostru în realitate”, povestesc clujenii.

Ce este mai exact și cum funcționează

MIRA este un produs software medical proiectat să ofere o metodă mai ușoară și distractivă pacienților care necesită kinetoterapie. Programul transformă exercițiile tradiționale în jocuri video și determină pacienții să exerseze corect, în timp ce sunt monitorizați cât de bine exersează. Rezultatul este o recuperare mai rapidă și mai interactivă pentru pacienți. Pentru medici, MIRA oferă o interfață prin care jocuri și exerciții pot fi create, customizate sau prescrise pacienților.

Pentru a interacționa cu pacienții, MIRA folosește Microsoft Kinect, o cameră ce poate urmări mișcările utilizatorilor de la distanță, fără ca aceștia să aibă nevoie de senzori adiționali atașați corpului.

Citește continuarea articolului pe Cariere Online.


* Articol preluat din cariereonline.ro.
Cum au transformat patru tineri kinetoterapia în joacă was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: