Cum ajută multinaţionalele populaţia în Franţa

23 aug. 2022
Vizualizari: 378

În timp ce liderii coaliției se gândesc la remaniere și încearcă să propulseze noi nume pentru viitorul cabinet Ciucă, Expert Forum cere micșorarea subvențiilor pentru partidele politice. Organizația a anunțat, luni, că a transmis o scrisoare Guvernului, liderilor coaliției aflate la guvernare și președintelui Autorității Electorale Permanente, prin care cere oprirea alocărilor suplimentare pentru subvențiile acordate partidelor politice. În inițiativa sa, Expert Forum este susținută de alte organizații neguvernamentale și de peste 700 de cetățeni, care au semnat o petiție online, în acest sens.

„Semnatarii își exprimă îngrijorarea și protestează cu privire la mărirea sumelor alocate pentru subvenții prin rectificarea bugetară și critică suplimentarea constantă nejustificată a acestor fonduri. La solicitarea Autorității Electorale Permanente, partidele politice au primit 24,4 de milioane de lei în plus față de bugetul deja aprobat de 234 de milioane de lei. Bugetul din acest an ar fi cel mai mare din istoria finanțării partidelor din bani publici, în condițiile în care nici măcar nu este an electoral”, se arată într-un comunicat al Expert Forum transmis Agerpres.

„Potrivit organizației, anul trecut, Guvernul Cîțu a mărit subvențiile tot prin rectificare bugetară, «pe ascuns», cu 90 de milioane de lei”, mai scrie Agerpres.

Cum răspund multinaționalele în alte țări la creșterea inflației, aflăm din Libertatea. Inflația prețurilor de consum în Franța a crescut la 6,8% în iulie, potrivit biroului de statistică al guvernului. În aceste condiții două lanțuri de magazine: E.Leclerc și Carrefour au luat decizia plafonării prețurilor la produsele esențiale.

„Carrefour a anunțat luni că va menține prețurile pentru mai mult de 100 de produse esențiale neschimbate în următoarele 100 de zile. Anunțul vine după ce retailerul E.Leclerc și gigantul energetic TotalEnergies anunțaseră cu câteva săptămâni măsuri similare pentru a proteja clienții de creșterile de prețuri”, relatează CNN, citat de Libertatea.

„Lista articolelor plafonate include cereale pentru micul dejun, cafea, legume conservate, detergent și scutece.(…) Anunțul Carrefour vine după ce E.Leclerc, un alt lanț francez de supermarketuri, a declarat luna trecută că va limita prețurile la peste 230 dintre produsele sale esențiale până la începutul lunii decembrie, extinzând plafonarea prețurilor pe care a introdus-o pentru prima dată pentru 120 de articole în mai”, mai scrie Libertatea.

Pfizer și BioNTech au anunțat că au finalizat depunerea, la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA), a unei cereri de autorizare de utilizare în regim de urgență a unei doze de rapel a vaccinului adaptat cariantei Omicron a coronavirusului.

„Cererea respectă îndrumările FDA de a include date clinice de la vaccinul bivalent Omicron BA.1-adaptat al companiilor și date preclinice și de producție de la vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5-adaptat al companiilor pentru a aborda evoluția continuă a SARS-CoV-2, potrivit biontech.com. În așteptarea autorizării, vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5 – adaptat va fi disponibil pentru livrări imediate. De asemenea, a fost inițiată o cerere de autorizare condiționată de punere pe piață la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) pentru vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5-adaptat și se așteaptă ca aceasta să fie finalizată în zilele următoare”, relatează Cotidianul.

Ministrul interimar al Energiei din Bulgaria, Rossen Hristov, a anunțat luni că va trebui să discute cu firma rusă Gazprom în legătură cu reluarea livrărilor de gaze naturale, după ce acestea au fost oprite în aprilie.

„Oficialul bulgar nu a precizat când vor avea loc discuțiile cu partea rusă, deși a declarat că Sofia va negocia săptămâna aceasta cu Azerbaidjanul majorarea livrărilor de gaze azere și va discuta despre aprovizionare cu traderi de gaze din Turcia. Bulgaria vrea să discute din nou cu Gazprom după ce în aprilie s-au oprit livrările ca urmare a refuzului plății în ruble. (…) Peste 90% din gazele naturale importate de Bulgaria erau din Rusia. În 27 aprilie, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia și Bulgaria, în absența plăților în ruble de la cele două țări pentru livrarea combustibilului.  Anual, Bulgaria consumă aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaze”, notează România liberă.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a transmis condoleanțe familiei Dughin și a făcut luni primele declarații în legătură cu asasinarea Dariei Dughina, fiica ultranaționalistului rus Aleksander Dughin.

„O crimă josnică și crudă a curmat viața Dariei Dughina, o persoană luminoasă, talentată, cu o adevărată inimă rusească – bună, iubitoare, înțelegătoare și deschisă. (…) Jurnalistă, om de știință, filosof, corespondent de război, a servit cu onestitate poporul, patria, a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii patriot al Rusiei”, se arată  într-o declarație publicată pe canalul de Telegram al Kremlinului, scrie Libertatea.

„Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), fostul KGB, a acuzat luni serviciile de informații ucrainene că se află în spatele atentatului, învinovățind-o de comiterea acestuia pe o ucraineancă.
Ucraina a negat orice implicare. Mihailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat duminică, 21 august, că țara sa nu are legătură cu explozia mașinii conduse de Daria Dughina”
, mai arată Libertatea.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat luni seară că Ucraina a demarat „un nou format diplomatic și de securitate”, denumit „Inițiativa Kiev”.

Un nou format diplomatic și de securitate, Inițiativa Kiev, a fost fondat astăzi. Vecinii europeni ai Ucrainei participă deja la lucrările sale. Aceștia sunt Polonia, Ungaria, România, Slovacia și statele baltice. Vom implica treptat și alte țări. În formatul Inițiativa Kiev activitatea se desfășoară la nivelul consilierilor de politică externă ai șefilor de stat”, a anunțat  Președintele Volodimir Zelenski în discursul său zilnic de la sfârșitul zilei, scrie Digi 24.

Ucraina continuă să lovească obiective strategice ale forțelor ruse din Crimeea.

 „Locuitorii din Sevastopol părăsesc în număr mare orașul, după ce o dronă ucraineană a lovit sediul Flotei ruse din Marea Neagră aflat acolo. Pe rețelele sociale au apărut imagini în care se văd cozi kilometrice de mașini, care așteaptă pe autostrada ce leagă Sevastopol de orașul Ialta, aflat la aproximativ 80 de kilometri”, relatează Digi 24.

„Scene similare au fost filmate și în urmă cu mai bine de o săptămână, după atacul asupra bazei aeriene Saki din Crimeea, care a produs panică printre rezidenții și turiștii ruși. (…) Baza Saki din apropiere de Sevastopol a fost devastată la 9 august de o serie de explozii care au distrus opt avioane militare. Exploziile puternice au fost vizibile de la mare depărtare, inclusiv de pe plajă”, mai scrie Digi 24.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară liniștită!

Cum ajută multinaționalele populația în Franța was last modified: august 23rd, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: