Lansare de carte [CUM A FOST] Lansarea volumului „Reflecții”. Anul I/Nr. 1, editat de Academia de Științe Juridice din România

245       0

[CUM A FOST] Lansarea volumului „Reflecții”. Anul I/Nr. 1, editat de Academia de Științe Juridice din România 📅 09 martie 2023 [CUM A FOST] Lansarea volumului „Reflecții”. Anul I/Nr. 1, editat de Academia de Științe Juridice din România

Data 09 martie 2023
Locația Sala „Mihai Viteazul”, Parlamentul României

Academia de Științe Juridice din România (AȘJR), for național de consacrare științifică, care reunește personalități reprezentative ale științelor juridice, este instituția de interes public care, începând cu anul 2015, continuă în drepturi și preia tradițiile științifice ale Academiei de Științe Morale și Politice, înființată în anul 1939, a organizat și susținut pe data de 9 martie 2023 sesiunea ordinară a Adunării Generale, în Sala „Mihai Viteazul” din Parlamentul României. 

 În cadrul Adunării, printre altele, au fost înmânate certificatele privind calitatea de membru titular, corespondent și de onoare al Academiei și se vor stabili data și condițiile privind organizarea Sesiunii anuale de comunicări științifice a AȘJR etc. 

 La finalul Adunării a fost lansat volumul „Reflecții” Anul I/Nr. 1 – Studii, sinteze, eseuri, teze/antiteze de doctrină și jurisprudență ale membrilor AȘJR, ediție coordonată de prof. univ. dr. h.c. Marin Voicu și apărută la Editura Universul Juridic. 

 Lansarea a avut loc în prezența unor invitați reprezentativi – prof. univ. dr., av. Ioan Chelaru (președinte al Uniunii Juriștilor din România), prof. univ. dr. Bogdan Ciucă (președinte al Academiei de Științe Juridice din România), prof. univ. dr. Ovidiu Predescu (prim-vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România și secretar general al AȘJR), prof. univ. dr., av. Gheorghe Florea, ex-președinte UNBR, și prof. univ. dr. Ioan Leș, dar și a dlui Nicolae Cîrstea, președintele Grupului editorial Universul Juridic. 

Prezentarea generală a lucrării a fost făcută de personalitatea care s-a îngrijit îndeaproape de apariție, prof. univ. dr. h.c. Marin Voicu. 

 Este o lucrare care își dorește să facă pârtie în afirmare Academiei de Științe Juridice din România, ca centru foarte viu de cultură și știință juridică. Am înțeles foarte bine sarcina pe care am primit-o pe data de 8 iulie 2022, la Galați, pe malul Dunării, unde consiliul științific al AȘJR și-a înscris în portofoliul de atribuții editarea unui volum reprezentativ, cel pe care îl lansăm astăzi. 

Cu onoare recunosc faptul că am ajuns cel mai «dotat» instrument al Academiei, parcurgând, în răstimp de 3-4 luni, biografiile și listele de lucrări, ce este mai bun și mai reprezentativ din opera colegilor juriști.  

Am devenit, pregătind acest volum, mult mai bogat în cunoștințe, în privința informațiilor despre starea culturii juridice românești. Cei 70 de membri ai AȘJR, dintre care 12 doamne, dau o greutate specifică organizației noastre!”, a precizat dl prof. univ. dr. h.c. Marin Voicu. 

 „Prețuim extrem de mult acest efort deosebit, reunirea într-un format a unei lucrări de 332 pe pagini reprezentative pentru AȘJR, în care membrii noștri, și nu numai, transmit publicului opinii de referință cu privire la viața științifică a comunității juridice din România”, a subliniat dl prof. univ. dr. Bogdan Ciucă (președinte al Academiei de Științe Juridice din România). 

 „Este onorant pentru Universul Juridic să facă parte din ecuația AȘJR, singura Academie de profil din România. Ne bucurăm că ideile s-au cristalizat și că noi, la rândul nostru, putem avea șansa de a le reflecta pentru public. Felicit AȘJR și ne declarăm foarte încântați să fim alături de crema culturii juridice din țară!”, a conchis președintele Grupului editorial Universul Juridic, Nicolae Cîrstea 

 Evenimentul a fost transmis LIVE pe portalul premium www.universuljuridic.ro și este disponibil gratuit pentru vizionare aici: 

https://www.facebook.com/watch/live/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=1YhcI9R&ref=watch_permalink&v=550486393567562 

 

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

[CUM A FOST] Lansarea volumului „Reflecții”. Anul I/Nr. 1, editat de Academia de Științe Juridice din România was last modified: martie 13th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: