[CUM A FOST] GALA PROPRIETĂȚII INDUSTRIALE, ediția a IV-a

700       0

[CUM A FOST] GALA PROPRIETĂȚII INDUSTRIALE, ediția a IV-a 📅 15 septembrie 2022 [CUM A FOST] GALA PROPRIETĂȚII INDUSTRIALE, ediția a IV-a

Data 15 septembrie 2022
Locația

Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială (CNCPIR) și Grupul editorial Universul Juridic au organizat joi, 15 septembrie 2022, în ambianța plăcută a hotelului Marshall Garden din București,  ediția a IV-a a GALEI PROPRIETĂȚII INDUSTRIALE.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), în parteneriat cu mai multe cabinete de avocatură și societăți comerciale.

Gala a reprezentat un moment important, de promovare și răsplătire a eforturilor și a performanțelor atinse de principalii jucători angajați în afirmarea, respectarea și apărarea drepturilor de proprietate industrială din România.

Evenimentul a fost transmis liber și integral, LIVE, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina Facebook dedicată evenimentului, fiind și înregistrat.

Co-organizatori:

• Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială

• Grupul editorial Universul Juridic

Partener instituțional:

• Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM)

Partenerii Galei au fost:

Roș și Asociații

Țuca Zbârcea și Asociații

Grecu și Asociații (Nomenius)

SIMION & BACIU

Cabinet Avocat Marius Pantea

NOVOMATIC

MagnumBet

Hofigal Export-Import  

JT International

Wolters Kluwer România

RX Management

Alexandrion Group

Alpha Bank România

Happy Forever by Andreea

Romfilatelia

Partenerii media ai evenimentului au fost

Revista Română de Dreptul Proprietății Intelectuale – editată de Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale

Canal 33

Capital 

Infofinanciar.ro 

Gala a debutat în acordurile cvartetului Chromatic, care a delectat invitații cu un preludiu muzical adecvat.

Imediat după introducerea în atmosfera de sărbătoare a serii, după cuvântul de salut al moderatorului-gazdă, Cristian Pavel, directorul de dezvoltare al Grupului Universul Juridic, a avut loc o lansare de carte – volumul „Apoteoza neurochirurgiei”, autor acad. dr. Leon Dănăilă, proaspăt apărut la Editura PRO UNIVERSITARIA .

„Lansăm astăzi o lucrare de excepție, venită de doar câteva ore din tipografie, în îngrijirea editurii noastre, PRO UNIVERSITARIA. Nu întâmplător am ales să facem această lansare aici, acum, în contextul în care vorbim despre mărci înregistrate.

De ce? Fiindcă medicul, profesorul, savantul, inventatorul și politicianul LEON DĂNĂILĂ reprezintă în sine o marcă, la propriu și la figurat. Este o figură emblematică și o mândrie a societății românești, iar PRO UNIVERSITARIA este onorată să reflecte în lucrările domniei sale gândirea sa excepțională”, a spus în cuvântul său de deschidere Nicolae Cîrstea, președintele Grupului Universul Juridic.

Membru al Academiei Române și al mai multor academii din străinătate, profesor al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cercetător cu 18 brevete de invenție și autor a 59 de cărți și tratate de neurochirurgie ș a realizat cele mai multe intervenții neurochirurgicale din lume, aproape 50.000, potrivit Academiei Recordurilor Mondiale.

În alocuțiunea sa, condusă de pe notițele lecturate fără ochelari la venerabila vârstă de 89 de ani, profesorul Leon Dănăilă a încântat audiența evocând din memorie, cu o acuratețe uimitoare, date și figuri ilustre de pe meleagurile botoșănene, de unde provine.

Invitatul special ale serii, acel keynote speaker – cum îl numesc americanii –  a fost prof. univ. dr., av. Viorel Roș, președinte al Consiliului Director al Asociației Științifice de Dreptul Proprietății Intelectuale, director al Revistei Române de Dreptul Proprietății Intelectuale și fondator al Casei de Avocatură Roș & Asociații. Domnia sa a schițat, spre deliciul publicului, cu umor, ironie și simț critic, un „profil al impostorului”, cel care uzurpă adesea statutul și drepturile titularilor de proprietate intelectuală.

Au urmat, unul după altul, mesajele chestorului de poliție Aurel Dobre, directorul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR, și ale directorului general al Autorității Vamale Române, Ioan Alexandru Dudu, care au evidențiat atenția cu care organele abilitate ale Satului român încearcă să-și îndeplinească tot mai bine misiunea de prevenire, combatere și investigare a activităților ilegale ce compromit drepturile de proprietate intelectuală, cu un accent apăsat pe proprietatea industrială.

În cadrul mesei rotunde pe tema HOMO DIGITALIS, sub moderarea dlui prof. univ. dr. Viorel Roș, invitații s-au referit pe scurt la provocări și responsabilități în domeniul Proprietății Industriale în România în era tehnologiilor emergente, a digitalizării, a inteligenței artificiale, big data, a robotizării și a automatizării.

Au răspuns invitației de a se alătura dezbaterii  Mitrița Hahue, director general adjunct în cadrul OSIM, av. Elena Grecu, Managing Partner, Grecu & Asociații , Andreea Bende, Partner, coordonatorul practicii de mărci, SIMION & BACIU, av. Mihaela Maxim,Managing Associate, Țuca Zbârcea & Asociații, Ovidiu Manoel Dinescu, președinte, Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, și av. Marius Cezar Pantea,   vicepreședinte CNCPIR și titular al Cabinetului de Avocatură „Pantea Cezar-Marius”.

A urmat cel mai așteptat moment al serii, ceremonia de premiere. „Subiectivi și senini, premiem câțiva merituoși, fără pretenția de a fi prospectat și înțeles toată piața, cu aceeași speranță în mai bine, aceea cu care deschidem ochii în fiecare dimineață”, a spus în preambulul acestui moment festiv Cristian Pavel, gazda serii.

Festivitatea s-a încheiat cu decernarea plachetelor și a lucrărilor maestrului Aurel Pătrașcu, în următoarea ordine:

PREMIILE DE EXCELENȚĂ Gala Proprietății Industriale – București, 15 septembrie 2022

1. JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL ROMÂNIA – Alice Taudor, Communications Manager

Pentru dedicarea și implicarea constantă în analizarea fenomenului de contrabandă și contrafacere a produselor din tutun de pe piața locală și pentru colaborarea exemplară cu autoritățile Statului în lupta de combatere a acestor fenomene, menită să asaneze mediul de afaceri autohton.

2. NOVOMATIC ROMÂNIA – Daniel Ioniță – Director tehnic

Pentru preocuparea susținută de a alinia practica jocurilor de noroc în limitele legalității și pentru atenția exclusivă de a elimina, împreună cu autoritățile Statului, echipamentele de joc contrafăcute de pe piața din România.  

3. MAGNUMBET – Alexandru Olea, Owner

 Pentru o companie cu capital 100% românesc, care și-a făcut repede  numele, devenind cel mai important brand de săli de jocuri din regiunea Dobrogei, cu o activitate distribuită în trei direcții: agenții de pariuri, săli de jocuri și platforma online de pariuri și casino. Distincția răsplătește eforturile companiei de a impune la propriu o nouă abordare în acest domeniu, prin serviciile de calitate oferite.

4. ALPHA BANK ROMÂNIA – Bogdan Munteanu – Regional Manager

Premiul este acordat pentru campania de branding începută în anul 2000, inspirația de a prelua în logo, ca temă iconografică, simbolul primei monede emise vreodată în Grecia (moneda din insula Aegina în secolul al VI-lea î. Hr.) și grija de a afirma constant, începând cu ideea cubului Rubik, una dintre cele mai cunoscute mărci din sistemul bancar din România.

5. ALEXANDRION GROUP

Pentru lansarea pe piața globală a CARPATHIAN SINGLE MALT,  primul produs românesc distins prin statusul whisky-ului de înaltă calitate în Estul Europei, care conține 100% orz malțificat românesc și apă pură din dealurile subcarpatice, fiind distilat, maturat și ȋmbuteliat la Distileriile Alexandrion Saber 1789 din localitatea prahoveană Bucov. 

6. Agenției WEIZMANN, ARIANA & PARTNERS – Adelina Ștefănuț, consilier în Proprietate Industrială

Premiul este acordat pentru cele mai bune rezultate în activitatea de înregistrare de mărci la nivel național – peste 7.000 de certificate eliberate și peste 5.000 de clienți deserviți în cei mai bine de 20 de ani de activitate.

7. CABINET DE AVOCAT „DR. PANTEA CEZAR MARIUS” –   Marius Pantea, fondator

Pentru atenția deosebită acordată preponderent ariei de Drept Penal, cu o componentă puternică pe zona de proprietate intelectuală, inclusiv litigii complexe legate de brevete, mărci comerciale, desene și nume de domenii, alături de litigii din zona de jocuri de noroc, litigii de concurență etc.

8. ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII – av. Mihaela Maxim, Managing Associate

Premiul este decernat societății Țuca Zbârcea & Asociații, ale cărei servicii de asistență juridică din această arie de nișă au fost constant apreciate de clientelă și remarcate în poziții de top în clasamentele internaționale de profil, inclusiv în World Trademark Review (WTR 1000 – ediția 2022), care identifică cei mai buni furnizori de servicii juridice în domeniul mărcilor (proceduri administrative și strategie, respectiv apărarea drepturilor și litigii conexe).

9. NOMENIUS/GRECU & ASOCIAȚII – av. Elena Grecu, Managing Partner

Pentru pasiunea și determinarea cu care societatea își consolidează notorietatea în piața de profil și profesionalismul cu care asigură clienților de business servicii juridice de specialitate, în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală.

10. AUTORITATEA VAMALĂ ROMÂNĂIoan Alexandru Dudu, director general  

Pentru implicarea directă, în prima linie, pe frontul de descoperire și combatare a traficului de mărfuri de contrabandă, contrafăcute și piratate, într-un context geomilitar tot mai dificil, de sofisticare a tehnicilor ilegale de trecere frauduloasă a frontierei cu astfel de produse.

11. DIRECȚIA DE INVESTIGARE A CRIMINALTĂȚII ECONOMICE din cadrul IGPR – chestor de poliție Aurel Dobre

Pentru concentrarea și determinarea de a investiga infracțiunile de ordin economic, cu efecte directe asupra drepturilor de proprietate industrială, pentru încurajarea acțiunilor conjugate de destructurare și anihilare a rețelelor ilegale și deferirea către justiție a celor care produc daune impresionante societății.

12. OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI – Mitrița Hahue, director general adjunct

Pentru rezultatele obținute ca autoritate unică pe teritoriul României în acordarea protecției proprietății industriale, în scopul de a susține inovarea, competitivitatea și profitabilitatea, ca factori de creștere economică.

13. Premiul special IN MEMORIAM – ȘTEFAN MANEA

Domnului col. (r.)  DAN BUCUR

14. OVIDIU DINESCU – președinte, CAMERA NAȚIONALĂ A CONSILIERILOR ÎN PROPRIETATE INDUSTRIALĂ DIN ROMÂNIA

Pentru performanțe deosebite în activitatea de afirmare, promovare și protejare a drepturilor de proprietate industrială în anul 2022 și un mandat îndeplinit cu responsabilitate și echilibru.

15. PROF. UNIV. DR. VIOREL ROȘ

Pentru profesionalismul, abnegația și contribuția esențială în domeniul formării culturii juridice și al pregătirii pentru practica de asistență în aria Dreptului de Proprietate Intelectuală în România.

Gala PI

 

 

[CUM A FOST] GALA PROPRIETĂȚII INDUSTRIALE, ediția a IV-a was last modified: septembrie 20th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: