Gală [CUM A FOST] GALA LADY LAWYER, ediția a IX-a

133       0

[CUM A FOST] GALA LADY LAWYER, ediția a IX-a 📅 11 iunie 2024 [CUM A FOST] GALA LADY LAWYER, ediția a IX-a

Data 11 iunie 2024
Locația Grand Hotel Bucharest, Sala Opera, etaj 2, Bdul Nicolae Bălcescu nr. 4, sector 1, București

Grupul editorial UNIVERSUL JURIDIC, cu sprijinul partenerilor săi, INDACO Systems, No. 145, Schlumberger Sekt, Happy Forever by Andreea, Coca-Cola HBC România și Tudor.Personal Tailor, a continuat tradiția evenimentelor dedicate doamnelor jurist, organizând în data de 11 iunie 2024, ora 17.00, o nouă ediție, cea de-a IX-a, a GALEI LADY LAWYER,în ambianța împrospătată a Grand Hotel Bucharest (fost Intercontinental)din București, în Sala Opera. 

O după-amiază crâncen de fierbinte au avut de înfruntat până la locul de desfășurare oaspeții prezenți la eveniment. Sala s-a dovedit neîncăpătoare totuși, dar efortul a fost răsplătit cu aer răcoros și cu spațiul amplu, deschis, al terasei reamenajate, cu o perspectivă unică asupra centrului Capitalei. 

Preambulul muzical al după-amiezii a fost asigurat de prestația aplaudată a cvartetului de coarde Chromatic, care a încântat asistența cu acordurile unor lucrări clasice celebre.  

 

Cuvântul de deschidere a revenit directorului editorial al Grupului Universul Juridic, Cristian Pavel, cel care a salutat publicul prezent fizic și online, a mulțumit partenerilor și a încercat să ofere o motivație acestui eveniment anual recurent. 

„Se împlinesc zece ani de la momentul în care a răsărit ideea de a descoperi, a aduce în avanscenă și a reuni într-o formulă de sărbătoare a breslei o parte dintre performerele de gen feminin din domeniul dreptului. O sărbătoare numită Gala Lady Lawyer, dar și o revistă glossy anuală, care a adus prospețime în piața media, ridicând cortina din spațiul juridic.  

Așa a apărut o publicație periodică unică în piața de profil, care se distinge printr-o propunere editorială ce rezonează încă din titlu: descoperirea «în mărime naturală» a celor mai consacrate și/sau promițătoare talente feminine din rândul juristelor-practiciene în varii profesii.  (…) 

Veți găsi în această nouă ediție tipărită date actualizate despre structura și dinamica implicării feminine în profesiile juridice, rolul acestora în leadership, multe convorbiri și mărturii consemnate tête-à-tête în compania unor femei strălucitoare din piața de profil, portrete ale primelor femei procuror civil și militar din România, prima femeie judecător la Curtea Constituțională a României, prima româncă procuror general și european, un top 10 (subiectiv, cum altfel?) al celor mai bune filme despre femei-avocat din toate timpurile ș.a.m.d. 

Dorim să presărăm în chip salutar poezie adevărată în Gala Lady Lawyer, să putem asemui întregul happening cu o simfonie, a IX-a, una în registru juridic, diferită total de renumita compoziție a lui Ludwig van Beethoven, pe versurile poetului Friedrich Schiller, dar tot ca o odă a bucuriei. O bucurie citită pe chipuri și ascunsă în suflete, care ne ajută să pășim încrezători mai departe”, a spus acesta. 

Evenimentul a fost onorat de participarea a patru dintre poeții reprezentativi ai generației ’90 – Horia Gârbea, Mihail Gălățanu, Lucian Vasilescu și Daniel Bănulescu, nume importante ale creatorilor recunoscuți, reuniți în Uniunea Scriitorilor din România. 

Invitat special, Mihail Gălățanu a încercat o pledoarie despre vin și bucătărie românească. Ceilalți poeți, dispuși să ofere poeme cu autograf premiantelor serii, au pregătit poeme în dar, însă sincronizarea nu s-a produs din motive de emoție, alegeri prea puțin inspirate și recitări de durată. Au fost aplauze și aprecieri ale ideii de a crea o punte între poezie și spațiul juridic, dar rezultatul nu a fost cel scontat. 

A existat însă un intermezzo unanim apreciat, prestația muzicală a tandemului „When violin meets guitar”, alcătuit din artiștii Natalia Pancec (vioară) și Emilian Florentin Gheorghe (chitară), care au încântat asistența cu un mix plin de virtuozitate din repertoriul muzicii clasice și al baladelor rock.  

A urmat ceremonia propriu-zisă de decernare a premiilor ediției a IX-a a Galei Lady Lawyer, sesiune în care doamnele laureat au primit premii de excelență cu laudatio, dar și frumoase plachete gravate în piatră.  

Premiile Galei LADY LAWYER 2024 au fost următoarele: 

 • Av. DANA BUSINI, avocat titular, Cabinet de Avocat Dana Busini ─ Pentru excelență în servicii avocațiale prestate în spețe civile complexe 

Pentru hotărârea de a alege drumul pe cont propriu în carieră, pentru știința de a număra selectiv clienții ca strategie pentru a se axa pe excelență, implicare și eficiență în gestionarea cazurilor încredințate. 

 • Av. LIGIA POPESCU, Partener, Wolf Theiss România ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Litigii, Arbitraj și Drept penal al afacerilor 

Pentru echilibrul cu care performează deopotrivă în profesie și în politică, pentru diplomația, viziunea și experiența sa globală, dar și pentru talentul de a găsi cele mai bune soluții pentru clienți în domeniile preferate. 

 • Av. SIMONA PIRTEA, Managing Partner, Enache Pirtea & Asociații ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Business Law și Business Crime 

Pentru contribuția adusă mediului de business românesc, atât din perspectiva rezultatelor profesionale, cât și din perspectiva componentei educative. Pentru impulsul și sprijinul constant acordat echipei societății pe care o coordonează, recunoscută de clasamentele și directoarele internaționale de profil. „Sunt o optimistă înnăscută, ceea ce face lucrurile un pic mai simple. Mă motivează dorința de contribuție și de a da înapoi parte din ce mi-a fost oferit”, spune Simona Pirtea. 

 • Av. ELENA HACH, Avocat titular, Cabinet de Avocat Elena Hach ─ Pentru continuarea succesului carierei în piața serviciilor avocațiale 

Pentru bucuria și încrederea de a se reîntoarce în profesia de avocat într-o piață locală capricioasă, volatilă și marcată de mari provocări economice, politice și militare. 

 • Av. ANCA BUTA MUȘAT – Partener, Mușat & Asociații, fondator și președinte ARCON ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Dreptul Concurenței și Dreptul Proprietății Intelectuale 

Pentru perfecționarea atentă în nișa care excelează, Dreptul Concurenței, în patru țări și sisteme diferite, pentru pasiunea de a fi în topul serviciilor de asistență juridică din domeniul Dreptului Proprietății Intelectuale și performanța de a rămâne unul dintre stâlpii societății de avocatură în care este partener. 

 • Av. MONIA DOBRESCU, Partener, Mușat & Asociații ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în Drept Imobiliar și Financiar-Bancar 

Pentru credință demonstrată în profesie, loialitate exemplară față de parteneri și echipă, pentru puterea de a ține sus standardul de servicii premium de asistență juridică în domenii cu cele mai mari provocări – Drept Imobiliar, Real Estate, Banking & Finance. 

 • Av. OANA IJDELEA, Managing Partner, Ijdelea & Asociații ─ Pentru statutul de Leading Lady în Project Development 

Pentru abordarea optimistă a mandatelor, gândirea critică, temeinicia și energia potrivită cu care acționează în soluționarea cauzelor, pentru reușita de a afirma echipa într-o zonă multidisciplinară apreciabilă, pentru plusvalorea adusă serviciilor avocațiale din România. 

 • Av. CĂTĂLINA BORDIANU CALANGIU, Partener și Fondator, Bordianu & Asociații ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Healthcare și Dreptul Muncii 

Pentru dăruire exemplară, putere de muncă și știința de a crea o „familie” în firmă, pentru credința nestrămutată în misiunea binelui și pentru rezultate pe măsură în spețele de Healthcare și Dreptul Muncii. 

 • Av. OANA ANGHEL, Avocat titular, Cabinet de Avocat Oana Anghel ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Dreptul Familiei și Dreptul Mediului 

Pentru încrederea insuflată continuu clienților, credibilitatea argumentelor și reușitele constante în profesie în arii delicate de expertiză, cum sunt Dreptul Familiei și cel al Mediului. 

 • Av. ALINA RADU, Partener NNDKP, conciliator CSALB ─ Pentru excelență în serviciile de conciliere a relațiilor consumatori – bănci  

Pentru succesul de a îmbina în mod exemplar abilitățile de avocat de business cu cele de educație financiară și conciliere între băncile comerciale și clienții-consumatori care au de soluționat litigii fără a se mai adresa instanțelor de judecată.  

 • RALUCA ALEXANDRU, Head of Legal, Coca-Cola HBC România ─ Pentru excelență în servicii de consiliere juridică 

Pentru spiritul de organizare, atenție și rezultate de excepție la cârma departamentului juridic al uneia dintre marile firme de băuturi răcoritoare din România. 

 • MIHAELA SCĂRLĂTESCU, Head of Legal and Compliance Director, Farmexim, Help Net Farma și EL Farma ─ Pentru excelență în servicii de consiliere juridică 

Pentru credința în profesia de jurist in-house, pentru canalizarea adrenalinei spre înțelegerea tuturor perspectivelor de business timp de mulți ani la cârma unei structuri organizaționale complexe. 

 • ADINA CALFA, General Counsel, E-INFRA GROUP ─ Pentru excelență în servicii de consiliere juridică  

 Pentru veghea juridică de mare răspundere, cu rezultate de excepție, la intersecția a trei domenii critice: infrastructură, energie, telecom.  

 • ALEXANDRA RADU, Deputy General Counsel, E-INFRA GROUP ─ Pentru excelență în servicii de consiliere juridică 

Pentru performanțele personale în cariera de avocat și jurist în zona de business, definite de succesul în tranzacții deosebit de mari și complexe, de inovația în structurile juridice, de reprezentarea unor clienți de prestigiu. 

 • Av. SILVIA SANDU, Partener, Bohâlțeanu & Asociații ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Pharma, Data Protection și Dreptul Muncii 

Pentru performanța de a gestiona mandate în care necesitatea de a explora aspecte nereglementate la nivel local și de a identifica soluții optime pentru a facilita implementarea proiectelor în discuție. 

 • Av. DANIELA MILCULESCU, Partener, Bohâlțeanu & Asociații ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Drept bancar și Fuziuni & Achiziții 

Pentru nivelul constant de reușite, ca partener al societății, în arii de expertiză cu mari provocări – fuziuni și achiziții, servicii bancare și finanțe, piețe de capital și valori mobiliare, privatizări și tranzacții imobiliare. 

 • Av. MIHAELA NYERGES, Managing Partner, Nyerges & Partners ─ Pentru excelență în servicii avocațiale în ariile Energie, Fuziuni & Achiziții, Construcții 

Pentru curajul de a se repoziționa inspirat, de a aprofunda prin perfecționare continuă ariile de expertiză alese, pentru pasiune, empatie și răbdare de a face lucrurile temeinic. „Dacă investești într-o fundație solidă, poți construi zgârie-nori mai târziu!”, spune doamna avocat. 

A urmat sesiunea de fotografii de grup ale premiantelor, cina à la carte, momentele de socializare atât de așteptate și dorite.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

 

[CUM A FOST] GALA LADY LAWYER, ediția a IX-a was last modified: iunie 13th, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: