Conferință [CUM A FOST] Forumul Național de Drept Bancar, ediția a III-a

301       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Forumul Național de Drept Bancar, ediția a III-a 📅 25 noiembrie 2021 [CUM A FOST] Forumul Național de Drept Bancar, ediția a III-a

Data 25 noiembrie 2021
Locația Online

Grupul editorial Universul Juridic a organizat joi, 25 noiembrie 2021, cea de a treia ediție a FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR, eveniment care și-a propus să evidențieze, cu ajutorul unor specialiști cu recunoaștere profesională certă, care sunt evoluțiile în ultimii 30 de ani în sistem, principalele probleme juridice cu care se confruntă sistemul bancar la nivel local, ce noutăți și provocări au apărut, care sunt propunerile și căile de urmat pentru traversare cât mai lină a crizei. 

 Desfășurarea Forumului a fost transmisă LIVE, la standarde profesionale de calitate, cu acces liber, pe portalul www.universuljuridic.ro și pe pagina de Facebook dedicată.  

 Parteneri instituționali au fost Asociația Română a Băncilor (ARB), Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB) și Centrul pentru Dreptul Afacerilor din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara. 

Partenerii de facto au fost BRD – Groupe Société Générale, Alpha Bank România, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB), Wolters Kluwer România, Săuleanu & Asociații, Albu Legal, Alexandrion Group și Tudor. Personal Tailor. 

Partenerii media au fost Finzoom.ro și Nocash.ro. 

Ca și în cazul primelor două ediții, coordonatorul științific al evenimentului și moderatorul Forumului a fost domnulprof. univ. dr., av. LucianBercea, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 

 Evenimentul s-a derulat pe parcursul a 6 ore și 30 min., în două secțiuni distincte, separate de o foarte scurtă pauză. Cuvântul de saluta aparținut domnului Cristian Pavel, director de dezvoltare, Grupul editorial Universul Juridic. 

  Panelul I a avut ca temă Sistemul bancar din România la 30 de ani de la reforma legislativă din 1991, abordând teme generale, precum evoluțiile sistemului în perspectivă organizațională și legislativă, momente de inflexiune și de referință, provocările consilierilor juridici, rolul tehnologiilor emergente și migrarea în digital, impactul crizei sanitare, perspective.  

 Invitatul special al secțiunii a fost domnul Cristian Bichi, consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), care a punctat, în intervenția sa, cei 30 ani de la crearea prin lege a unui sistem bancar modern, orientat spre piață. 

 Ceilalți speakeri au contribuit cu valoare adăugată certă la informarea asistenței prin temele alese: 

 –  Rodica Tuchilă, director executiv, ARB – Trei decenii de transformări majore induse de noile tehnologii;  

– Mirela Iovu, președinte, ACJSFB, vicepreședinte executiv CEC BANK – Funcția juridică  în sistemul financiar-bancar – „La trecutu-ți mare, mare viitor!”; 

Alexandru Păunescu, director, Direcția juridică BNR; membru, Colegiul de coordonare al CSALB – Perspectiva după 20 de ani de sistem financiar-bancar; 

Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Founding Lawyer, Cabinet Marieta Avram – Din culisele puterii legislative de ieri și de astăzi; 

Av. Bogdan Țene, avocat coordonator, Săuleanu și Asociații – Evoluția jurisprudenței în materia instituțiilor juridice specifice dreptului bancar.  

 După scurta pauză, panelul II a abordat o temă generală de foarte mare actualitate: Criptoactivele – noul val pe piața financiar-bancară. 

 Invitatul special al acestei secțiuni a fost doamna Ruxandra Avram, director, Direcția monitorizare a infrastructurilor pieței financiare și a plăților, BNR, care a făcut un excurs la zi privind tema, cu titlul formal Criptoactivele – provocare, oportunități sau dezechilibre?. 

 A urmat un șir de intervenții notabile, care au stârnit atenție și interes: 

 – Conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu, partener fondator, Rizoiu & Poenaru Umbra criptoactivelor în Codul civil; 

Prof. univ. dr. Radu Catană și dr. Ioan Șumandea-Simionescu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – (In)eficiența în reglementarea platformelor de tranzacționare a criptoactivelor; 

– Adrian Dumitrescu-Pasecinic, consilier juridic, Autoritatea Bancară Europeană Temeiuri juridice pentru CBDC la nivel național și european; 

– Mihai Morar, avocat asociat, Albu Legal Regimul fiscal al operațiunilor cu monede virtuale, activele cripto, impozitare, transparență fiscală și riscuri penale; 

– Adrian Măntoiu, EMBA, Managing Director, Wolters Kluwer România O nouă etapă în analiza jurisprudenței cu ajutorul Inteligenței Artificiale; 

– Prof. univ. dr. Lucian Bercea, decan, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara Criptomonedele și problema rarității monetare; 

– Mihai Selegean, director general adjunct, BRD Compatibilitatea dintre criptoactive și protecția datelor cu caracter personal. 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăsească în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] Forumul Național de Drept Bancar, ediția a III-a was last modified: decembrie 3rd, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter