[CUM A FOST] „Formele de asociere a avocaților în cadrul organizării activităţii de avocat și limitele publicității formelor de organizare a profesiei de avocat”

516       0

[CUM A FOST] „Formele de asociere a avocaților în cadrul organizării activităţii de avocat și limitele publicității formelor de organizare a profesiei de avocat” 📅 23 octombrie 2021 [CUM A FOST] „Formele de asociere a avocaților în cadrul organizării activităţii de avocat și limitele publicității formelor de organizare a profesiei de avocat”

Data 23 octombrie 2021
Locația Online

Vizita oficială a delegației Baroului Dolj la Chișinău, ca răspuns la invitația colegilor din Baroul Chișinău, s-a desfășurat în zilele de 22 și 23 octombrie 2021. Deplasarea avocaților din România în capitala Republici Moldova s-a înscris pe linia dezvoltării constante și hotărâte a relațiilor profesionale dintre Baroul Dolj și Baroul Chișinău, înfrățite prin acord oficial acum trei ani, acord menit să promoveze valorile și interesele profesionale comune, cu speranța că generațiile viitoare de avocați vor reuși realizarea unității culturii juridice românești. Înfrățirea a fost marcată la acel moment printr-o ceremonie desfășurată tot în capitala Republicii Moldova, municipiul Chișinău.  

Prima zi a vizitei a avut ca întâi popas Biblioteca Publică de Drept, unde, la inițiativa Consiliului Baroului Dolj, au fost continuate demersurile similare anterioare de sponsorizări și donații de carte către acest așezământ cultural. Gestul confraților români a fost primit cu entuziasm și deschidere de către omologii din Chișinău. 

Biblioteca Publica de Drept

Directorul Bibliotecii Publice de Drept din Chișinău, doamna Silvia Antufiev, s-a bucurat de vizita delegației Baroului Dolj, arătându-se încântată să poată oferi studenților și publicului de specialitate cărți apărute în ultima perioadă la editurile juridice din România. 

 A doua întrevedere s-a petrecut la Facultatea de Drept din Chișinău, în cadrul căreia decanul instituției, prof. univ. dr. Serghei Brînză, a primit delegația doljeană și a făcut o prezentare amănunțită a facultății și a dotărilor conexe într-un răstimp de aproape două ore. S-au putut schimba idei și s-au discutat pe îndelete o serie de chestiuni juridice. Primirea delegației doljene a fost, de altfel, transmisă live pe pagina de Facebook a grupului Universul Juridic. 

Facultate

 În dimineața zilei de sâmbătă, 23 octombrie 2021, Baroul avocaților din Circumscripția Curții De Apel Chișinău, Baroul Dolj, cu susținerea Uniunii Avocaților Din Republica Moldovași în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic, au organizat masa rotundă cu tema: „Formele de asociere a avocaților în cadrul organizării activității de avocat și limitele publicității formelor de organizare a profesiei de avocat”. Evenimentul a fost transmis, de asemenea, live pe pagina de Facebook a grupului Universul Juridic. 

 Tema reuniunii a fost aleasă și convenită în contextul actualității problemelor ce țin de formele asocierii avocaților în cadrul exercitării profesiei de avocat, dar și celor ce țin de publicitatea formelor de organizare a profesiei de avocat.  

 Din partea Republicii Moldova, în jurul respectivei mese rotunde, au participat cu prezentări și discuții următorii reprezentanți ai breslei: 

  – Av. Emanoil Ploșniță, președinte, Uniunea Avocaților din Republica Moldova; 

– Av. dr. Dorin Popescu, decan, Baroul avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău; 

– Av. Mihail Gafton, președinte, Comisia pentru etică și disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova; 

– Av. Vladimir Palamarciuc, asociat, Biroul de Avocați „Turcan Cazac”; formator, Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova; 

– Av. Vadim Vieru, Asociația Promo-LEX; ex-președinte, Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova; formator, Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova; 

– Reprezentanții organelor de conducere a Uniunii Avocaților din Republica Moldova. 

Din partea colegilor români, a Baroului Dolj, au fost prezenți:

– Av. dr. Lucian Bernd Săuleanu, decan, Baroul Dolj; 

– Av. Dragoș Nicu, prodecan, Baroul Dolj; 

– Av. Dragoș Ghinescu, președinte, Comisia de disciplină, Baroul Dolj; 

– Av. Cosmin Roșulescu, membru, Consiliul Baroului Dolj; 

– Av. Cristian Diaconu, membru, Consiliul Baroului Dolj; 

– Nicolae Cîrstea, președinte, Grupul editorial Universul Juridic. 

 În deschiderea reuniunii au luat cuvântul domnii av. Emanoil Ploșniță, președinte, Uniunea Avocaților din Republica Moldova, av. dr. Dorin Popescu, decan, Baroul avocaților din circumscripția Curții de Apel Chișinău, și av. dr. Lucian Bernd Săuleanu, decan, Baroul Dolj.  

Uniunea Avocatilor

 Sesiunea a avut ca temă „Contextul din Republica Moldova și România, prezent și perspective”, o sesiune moderată de av. dr. Dorin Popescu, decanul Baroului Chișinău. Pe această temă s-au exprimat atât decanul Baroului Dolj, av. dr. Lucian Săuleanu, cât și av. Mihail Gafton, președintele Comisiei pentru etică și disciplină a UARM. 

 Cea de-a doua secțiune a întâlnirii, desfășurată pe tema „Publicitatea formelor de organizare a profesiei de avocat” a fost moderată de av. dr. Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj. S-a vorbit despre limitele publicității și restricțiile privind publicitatea formelor de organizare a profesiei de avocat prin utilizarea platformelor online de către avocați (av. Dragoș Ghinescu, președintele Comisiei de disciplină din cadrul Baroului Dolj), dar și despre regulile de publicitate profesională a avocatului în Republica Moldova (av. Vladimir Palamarciuc, asociat, Biroul de Avocați „Turcan Cazac”; formator, Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova). 

 Av. Dragoș Nicu, prodecan, Baroul Dolj, s-a referit la utilizarea platformelor online de către avocați, iar av. Vadim Vieru, Asociația Promo-LEX; ex-președinte, Asociația Tinerilor Avocați din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, a abordat ca temă formele de administrare a profesiei de avocat în Republica Moldova. 

 Cele două zile de interacțiune frățească, româno-română, pe tărâm profesional juridic, au fost catalogate de ambele părți ca pe o sărbătoare ce trebuie să continue.  

 Grupul editorial Universul Juridic a fost partener media și susținător al acestui proiect. 

*Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Totodată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

[CUM A FOST] „Formele de asociere a avocaților în cadrul organizării activității de avocat și limitele publicității formelor de organizare a profesiei de avocat” was last modified: noiembrie 2nd, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: