Cui îi pasă?

27 oct. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 93

În timp ce Președintele țării efectuează o vizită oficială în Egipt, negocierile pentru formarea cabinetului Ciucă bat pasul pe loc, oferind românilor un spectacol absurd. Practic, nu se face niciun progres. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că are o comunicare cu prim-ministrul desemnat, considerând că este obligat să aibă această comunicare, dar nu are negocieri cu PNL.

„În primul rând, nu cred că e important dacă există întâlniri sau nu există întâlniri (între conducerea PSD și premierul desemnat – n.r. ). Și astăzi, de dimineață, am stat de vorbă telefonic cu prim-ministrul desemnat și încercăm să găsim o soluție politică pentru a depăși această criză. (…) Eu am o comunicare cu prim-ministrul desemnat, chiar consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziție, indiferent dacă voi vota sau nu un astfel de Guvern, trebuie să existe această comunicare. Nu am, în schimb, negocieri cu PNL, ca să fiu foarte bine înțeles”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat de ce are întâlniri neoficiale, ascunse, cu liderii PNL și cu premierul desemnat, scrie Agerpres.

Ciolacu a fost întrebat dacă PSD își dorește să intre la guvernare într-un Guvern condus de Nicolae Ciucă.

„PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize și să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am și înaintat 10 măsuri urgente pe care ar trebui să le ia orice Guvern care este învestit. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în Guvern, atunci o să le facem prin lege în Parlament. (…) În interiorul partidului există o opțiune clară de a nu susține un Guvern minoritar”, a arătat liderul PSD, scrie Agerpres.

Deputatul Ion Ștefan a anunțat, miercuri, că a demisionat din grupul parlamentar al PNL, urmând să activeze ca deputat neafiliat.

„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică, îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale”, a scris deputatul pe Facebook, relatează Agerpres.

Presa scrie despre votul final din Parlament pe proiectul de lege privind compensarea consumului de energie electrică și gaze.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, miercuri, proiectul de lege care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei «Delta Dunării». Legea va merge la promulgare. Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a arătat că «românii nu vor plăti mai mult decât au plătit în decembrie anul trecut». Prin actul normativ, vor beneficia de această facilitate de plafonare a facturilor, pe lângă consumatorii casnici, și spitalele, școlile, grădinițele, cabinetele medicilor de familie, organizațiile neguvernamentale, bisericile și întreprinderile mici și mijlocii. Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie”, relatează News.ro.

„Schema de sprijin prevăzută la alin. (1) cuprinde următoarele măsuri: pentru clienții casnici – acordarea unei compensații unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și în valoare de cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condițiile prevăzute în prezenta Ordonanță de urgență”, mai notează News.ro.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, în Camera Deputaților, că s-a reușit găsirea unei soluții provizorii pentru asigurarea, pentru o săptămână, a încălzirii municipiului Timișoara.

„Vreau să anunț că astăzi am reușit să găsim o soluție, provizorie, e adevărat, pentru încălzirea municipiului Timișoara pentru încă o săptămână”, a spus Popescu, în plenul Camerei Deputaților, arată Agerpres.

El a făcut un apel la municipalitate, să rezolve, în continuare, această problemă.

„Sper, și fac apel la municipalitate, să rezolve odată problema aceasta. Când a fost introdusă compania în insolvență trebuia să gândească ce se întâmplă cu acest lucru. Noi am reușit astăzi, împreună, să găsim o soluție, dar trebuie să gândească și de unde facem rost de finanțare”
, a adăugat ministrul Popescu, mai notează Agerpres.

Seară frumoasă!

Cui îi pasă? was last modified: octombrie 27th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter