Cu un gând pozitiv înainte

5 aug. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1804
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Felicitări, ați absolvit facultatea de Drept, o facultate foarte frumoasă, au fost niște ani de studenție probabil extraordinari. Cu ce gânduri acum, la un început de nou drum?

Campanie Craciun UJmag 2020

Flavia-Cristina Lungu: Sincer, cu gânduri nostalgice, deoarece s-a terminat o perioadă foarte frumoasă a vieții mele – cea mai frumoasă perioadă, aș putea spune. Cei 4 ani de facultate m-au marcat într-un mod pozitiv. Și acum, sincer, cu un gând pozitiv înainte. Deoarece facultatea m-a format și acum trebuie eu să performez, la rândul meu, și să acced în profesie.

Universul Juridic: Aveți în curând examenul de licență, după care admiterea într-una din profesiile liberale. Către ce profesie mergeți?

Flavia-Cristina Lungu: Aș vrea să devin magistrat, judecător. Deci o să dau admitere la INM.

Universul Juridic: Care a fost motivația?

Flavia-Cristina Lungu: Mi-am descoperit-o pe parcursul facultății, deoarece toți profesorii au încercat să ne prezinte care ar fi avantajele și dezavantajele fiecărei profesii, care ar fi calitățile care ar trebui să ne definească pentru a accede în profesia respectivă și în aceasta m-am regăsit eu. Și am avut plăcerea de a observa că aceasta coincide cu ce mi-am prefigurat eu de la începutul facultății. Deoarece cu gândul ăsta am intrat la Drept, să devin judecător.

Universul Juridic: Apropo de primul an de facultate, ce vă amintiți din acel an, despre primele cursuri, despre primii profesori întâlniți?

Flavia-Cristina Lungu: Că a fost greu. E o prăpastie destul de abruptă între liceu și facultate, deoarece am trecut de la cele 20 de pagini cât aveam de învățat, la peste 100. Și am încercat să mă adaptez pe parcurs, să învăț cât de bine am putut eu, pe parcursul semestrului și să încerc să performez la examene. Profesorii m-au impresionat într-un mod plăcut. Am și acum repere încă din anul I – n-aș vrea să dau nume…

Universul Juridic: Aș vrea, totuși, să vorbim puțin despre cursuri, dacă nu despre profesori, adică ce curs v-a plăcut în mod deosebit?

Flavia-Cristina Lungu: N-aș putea să fac o ierarhie, deoarece toate… Fiecare profesor are particularitățile lui. Primul curs pe care l-am avut – cursul de Roman, cu dl profesor Molcuț. Și, oarecum, dl profesor ne-a influențat pe parcursul facultății și acum am revenit la vorbele d-lui. Este un model pentru noi dl profesor Molcuț.

Universul Juridic: Vreau să vorbim puțin despre sfaturile pe care le-ați putea da dumneavoastră unui tânăr absolvent de liceu care dă admitere la facultatea de Drept.

Flavia-Cristina Lungu: În primul rând să nu aibă dubii, deoarece facultatea aceasta este cea mai bună din țară, cu profesori pregătiți extraordinari, colegii sunt minunați, oportunitățile pe care le oferă această facultate sunt numeroase, deoarece avem și numeroase asociații studențești. Oferă locuri de practică, oferă un colectiv în care te poți integra și în care poți găsi prieteni pe care să-i păstrezi peste ani. Și, în orice caz, să învețe și să învețe pentru că merită să devii, să ajungi student la Drept și merită să ajungi jurist, deoarece este o profesie care te stimulează să te perfecționezi constant, indiferent dacă alegi să devii magistrat, avocat… Ești forțat să înveți constant și să te autodepășești.

Cu un gând pozitiv înainte was last modified: august 17th, 2016 by Flavia-Cristina Lungu
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Flavia-Cristina Lungu

Flavia-Cristina Lungu

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București - promoția 2016.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter