CSM. Selecţia candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (termen-limită: 24 august 2018)

10 Aug 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 157

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 30 de zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț din data de 10 august 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește selecția candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Astfel, potrivit art. 254 TFUE, judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de către guvernele statelor membre – pentru o perioadă de șase ani –, după consultarea comitetului prevăzut la art. 255. La fiecare trei ani, are loc o înlocuire parțială. Membrii care și-au încheiat mandatul pot fi numiți din nou.

La data de 24 iulie 2018, a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (denumită, în continuare, Procedura).

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței naționale de executare silită

Poate fi desemnată candidat al României pentru funcția de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanții de independență și care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

De asemenea, potrivit art. 4 din Titlul I al Protocolului nr. 3 privind Statutul CJUE, judecătorii Tribunalului nu pot exercita nicio funcție politică sau administrativă. Aceștia nu pot exercita nicio activitate profesionistă, remunerată sau nu, în afara cazului în care Consiliul UE, hotărând cu majoritate simplă, acordă o derogare cu titlu excepțional.

Persoanele interesate își pot depune candidatura până la data de 24 august 2018, inclusiv, la Ministerul Justiției.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare respectivul anunț, astfel cum a fost publicat de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

CSM. Selecția candidaților în numele României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene (termen-limită: 24 august 2018) was last modified: august 10th, 2018 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter