CSM selectează judecători pentru participarea la un seminar cu tema „Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”

19 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1067

Despre

  • Seminar pe tema Convenţiei Europene a Drepturilor Omului
  • Participare: 28 și 29 septembrie 2015
  • Înscriere: până pe 28 august 2015
  • Lublin (Polonia)

Pe site-ul CSM, a fost publicat un anunț privind selectarea judecătorilor români în vederea participării la un seminar cu tema „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”.

CSM va implementa în parteneriat cu Administrația Instanțelor din Norvegia, Ministerul de Justiție din Polonia, Ministerul de Justiție din Cehia, Administrația Instanțelor din Lituania în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 proiectul „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”, finanțat prin fondul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivelul programului RO 24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”.

 

Participanți

Anunțul este destinat judecătorilor de tribunal.

 

Desfășurare

Potrivit anunțului, seminarul va avea loc în perioada 28 și 29 septembrie 2015, La Lublin (Polonia) și se va desfășura exclusiv în limba engleză.

Seminarul din perioada 28 și 29 septembrie este primul din cadrul acestui proiect și vizează dezbaterea unor aspecte privind motivarea hotărârilor judecătorești în cauzele penale.

 

Obiectiv general

Proiectul are ca obiectiv general facilitarea aplicării practice a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, în particular cu referire la redactarea hotărârilor judecătorești.

Seminarul va trata specificul invocării jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului în domenii acoperite de art. 2 (dreptul la viață), art. 3 (dreptul de a nu fi supus torturii), art. 5 (dreptul la libertate și siguranță), art. 6 (dreptul la un proces echitabil) și art. 8 (dreptul la respectarea vieții private, domiciliului și corespondenței).

 

Costuri

Costurile de transport, diurnă și cazare pentru participanții români vor fi suportate din bugetul proiectului.

 

Înscriere

Judecătorii cu grad de tribunal care doresc să participe sunt rugați să depună o scrisoare de intenție, însoțită de următoarele documente

– CV complet, în limba engleză, semnat pe fiecare pagină;

– dovadă de competență lingvistică – limba engleză (cel puțin nivelul B2, Common European Framework- se acceptă orice document din care să reiasă nivelul de cunoaștere al limbii engleze).

Participanții selectați vor primi la adresele de e-mail indicate, în timp util, informații detaliate privind agenda, materialele de curs și orice alte detalii relevante.

Documentele pot fi trimise până la data de 28 august 2015, în format electronic, în atenția doamnei Călina GHIȚULESCU, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, e-mail: [email protected], telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

 

Pentru a vedea respectivul comunicat vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

CSM selectează judecători pentru participarea la un seminar cu tema „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor” was last modified: august 19th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.