CSM selectează judecători pentru a participa la seminarul „Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor” – Lublin, Polonia

4 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 983

Despre

  • Mecanismul Financiar Norvegian
  • 28-29 septembrie 2015
  • Lublin, Polonia
  • Termen-limită: 17 august 2015

CSM a publicat un anunț cu privire la selectarea judecătorilor români în vederea participării la un seminar cu tema „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”, ce va avea loc la Lublin, Polonia, în perioada 28-29 septembrie 2015.

În cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 CSM va implementa, în parteneriat cu Administrația Instanțelor din Norvegia, Ministerul de Justiție din Polonia, Ministerul de Justiție din Cehia, Administrația Instanțelor din Lituania, proiectul „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor”, finanțat prin fondul pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivelul programului RO 24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare”.

Proiectul are ca obiectiv general facilitarea aplicării practice a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, în particular cu referire la redactarea hotărârilor judecătorești.

În cadrul proiectului, în perioada 28-29 septembrie 2015, la Lublin, Polonia, se va organiza primul seminar din cadrul proiectului, în cadrul căruia se vor dezbate aspecte privind motivarea hotărârilor judecătorești în cauzele penale.

Seminarul va trata specificul invocării jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului în domenii acoperite de art. 2 („dreptul la viață”), art. 3 („dreptul de a nu fi supus torturii”), art. 5 („dreptul la libertate și siguranță„), art. 6 („dreptul la un proces echitabil„) și art. 8 („dreptul la respectarea vieții private, domiciliului și corespondenței„).

Limba de lucru a seminarului este limba engleză. Lucrările seminarului se vor desfășura sub formă de conferințe și grupuri de lucru cu caracter practic, doar în limba engleza, nefiind asigurată traducerea în limba română.

Campanie Craciun UJmag 2020

Costurile de transport, diurnă și cazare pentru participanții români vor fi suportate din bugetul proiectului.

Judecătorii cu grad de tribunal care doresc să participe sunt rugați să depună o scrisoare de intenție, însoțită de următoarele documente:

  1. • CV complet, în limba engleză, semnat pe fiecare pagină;
  2. • dovadă de competență lingvistică – limba engleză (cel puțin nivelul B2, Common European Framework- se acceptă orice document din care să reiasă nivelul de cunoaștere al limbii engleze).

Participanții selectați vor primi la adresele de e-mail indicate, în timp util, informații detaliate privind agenda, materialele de curs și orice alte detalii relevante.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită, în format electronic, până la data de 17 august 2015, documentele menționate mai sus, în atenția doamnei Călina Ghițulescu, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe, email: [email protected], telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44.

Consultați sursa informațiilor, anunțul publicat de CSM (www.csm1909.ro).

CSM selectează judecători pentru a participa la seminarul „Convenția Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor” – Lublin, Polonia was last modified: august 4th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.