[UPDATE: Ordinea de zi soluționată] CSM. Ședința Plenului din 25 iunie 2020

26 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 145

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 25 iunie 2020: Ordinea de zi soluționată

Consiliul Superior al Magistraturii (www.csm1909.ro) a publicat ordinea de zi soluționată a ședinței Plenului din 25 iunie 2020.

Astfel, Plenul CSM a hotărât:

– reluarea procedurii de susținere a concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri și a aprobat calendarul concursului modificat;

– reluarea procedurii de susținere a examenului de capacitate și a aprobat calendarul concursului modificat;

– componența comisiilor de elaborare a subiectelor, de corectare a lucrărilor scrise și de soluționare a contestațiilor la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri;

– sesizarea ministrului Justiției cu propunerile de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și
procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii și-a însușit următoarele variante în ceea ce privește propunerile referitoare la:
– durata cursurilor de formare inițială în cadrul Institutului Național al Magistraturii să fie de 2 ani;
– modalitatea de susținere a probelor orale la examenul de capacitate: (Comisii comune și probe comune– Drept civil+Drept procesual civil, Drept penal+Drept  procesual penal – cu note separate pe materii (Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal);
– se impune necesitatea reglementării unor dispoziții tranzitorii în ceea ce privește persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, au calitatea de auditor de justiție, judecător stagiar sau procuror stagiar. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu și-a însușit următoarele variante în ceea ce privește propunerile referitoare la:
– durata cursurilor de formare inițială în cadrul Institutului Național al Magistraturii să fie de 3 ani; 
– modalitatea de susținere a probelor orale la examenul de capacitate: (Comisii separate, probe separate și note separate la următoarele materii (Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Drept procesual penal);
– nu se impune necesitatea reglementării unor dispoziții tranzitorii în ceea ce privește persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, au calitatea de auditor de justiție, judecător stagiar sau procuror stagiar etc.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit paginii oficiale (www.csm1909.ro), Consiliul Superior al Magistraturii a publicat ordinea de zi pentru ședința Plenului din data de 25 iunie 2020, ce va avea loc la ora 10:30 și va trata subiecte vizând:

– Situația concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri;

– Situația examenului de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari;

– Componența comisiilor de elaborare a subiectelor, de corectare a lucrărilor scrise și de soluționare a contestațiilor la concursul de admitere la Școala Națională de Grefier;

– Candidatura depusă pentru desemnarea unui nou reprezentant al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în Consiliul științific al Institutului Național al Magistraturii;

– Sesizarea ministrului justiției cu propuneri de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor etc.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
[UPDATE: Ordinea de zi soluționată] CSM. Ședința Plenului din 25 iunie 2020 was last modified: iunie 26th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter