CSM. Proiect în dezbatere publică: Hotărâre pentru modificarea Regulamentului privind concediile personalului auxiliar de specialitate şi a personalului conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

30 oct. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 319

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (csm1909.ro), Proiectul de Hotărâre pentru modificarea regulamentului privind concediile personalului auxiliar de specialitate și a personalului conex din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, a fost aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 186 din 29 martie 2007.

Hotărârea a fost publicată în M. Of. Partea I, nr. 255 din 17 aprilie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Articolul 16 se modifică și va avea următorul cuprins:

Art. 16 – (1) În afara concediului de odihnă, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex au dreptul la concedii plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă, în cazul unor evenimente familiale deosebite, și anume:

– căsătoria – 5 zile lucrătoare ;

–  căsătoria unui copil – 3 zile lucrătoare;

– decesul soțului sau soției ori al unei rude de până la gradul al III-lea, inclusiv a soțului/soției acestuia – 3 zile lucrătoare;

– controlul medical anual – o zi lucrătoare;

– Personalul auxiliar de specialitate și personalul conex au dreptul la concediul paternal, în condițiile legii;

– Concediile prevăzute la alin. (1) lit. a) – c) nu se pot acorda mai târziu de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

– Concediile plătite, prevăzute la alin. (1) și (2), se acordă, la cererea solicitantului, de către președintele instanței, respectiv conducătorul parchetului.”

 

        Art. II – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați aici.

Sursa informației

 

CSM. Proiect în dezbatere publică: Hotărâre pentru modificarea Regulamentului privind concediile personalului auxiliar de specialitate și a personalului conex din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea was last modified: octombrie 30th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter