CSM. Organizarea unei sesiuni de transfer de la instanţele civile la instanţele militare (termen-limită: 17 octombrie 2018)

1 oct. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 447

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui anunț din data de 1 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește organizarea unei sesiuni de transfer de la instanțele civile la instanțele militare.

Astfel, potrivit Regulamentului comun privind numirea ca judecător sau procuror militar, transferul de la instanțele sau parchetele civile la instanțele ori parchetele militare, precum și acordarea gradelor militare și înaintarea în grad a judecătorilor și procurorilor militari, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 176/2014 și Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.47/2014, publicat în M. Of. nr. 313/29.04.2014, cu modificările și completările ulterioare, în scopul informării judecătorilor și procurorilor care intenționează să formuleze cereri de numire, semestrial se publică pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii lista posturilor vacante de execuție de la toate instanțele și parchetele militare, precum și a posturilor care urmează a se vacanta.

Posturile vacante de conducere nu se ocupă prin numire, ci potrivit procedurilor speciale stabilite prin lege și Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006, cu modificările și completările ulterioare.

La instanțele militare, prin posturi efectiv vacante, se înțeleg posturile efectiv vacante finanțate.

Conform art. 6 alin. (3) din Regulamentul comun, în cazul transferului în funcția de judecător militar, dispozițiile art. 1 alin. (3)-(10) și ale art. 2-4 se aplică în mod corespunzător.

În conformitate cu prevederile art. 1 alin. (7), cererile de numire în funcțiile prevăzute la art. 1 alin. (6) se formulează în scris și se depun, însoțite de documentele menționate, în două exemplare, la Consiliul Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la afișarea listei prevăzute la alin. (4), respectiv până la data de 17 octombrie 2018.

Data privind analizarea cererilor de transfer va fi stabilită după parcurgerea procedurii administrative prevăzute de Regulamentul comun.

De asemenea, Hotărârea nr. 176 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 6 februarie 2014 poate fi consultată aici.

Sursa informației

CSM. Organizarea unei sesiuni de transfer de la instanțele civile la instanțele militare (termen-limită: 17 octombrie 2018) was last modified: octombrie 1st, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter