CSM. O nouă versiune a dosarului electronic, disponibilă pentru Curtea de Apel Oradea și instanțele din circumscripția sa

8 sept. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 72

Potrivit unui comunicat, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informează că, începând din data de 8 septembrie 2021, pentru Curtea de Apel Oradea și instanțele din circumscripția acesteia va fi disponibilă o versiune nouă a dosarului electronic, ce beneficiază de facilități suplimentare de accesare rapidă a documentelor relative la proces.

Astfel, accesul la noua versiune a dosarului electronic se va realiza prin depunerea la instanța pe rolul căreia se află dosarul a unei cereri de acces, care va putea fi descărcată de pe portalul fiecărei instanțe, urmând a fi transmisă acesteia fie în format electronic (PDF), fie în format fizic, prin depunerea la registratură (personal sau prin serviciul poștal).

De asemenea, în cerere se va indica, în mod obligatoriu, numărul de telefon și adresa de e-mail a solicitantului, iar după introducerea acestor date în aplicația ECRIS, solicitantului i se va comunica un link, pe adresa de e-mail indicată, prin accesarea căruia vor putea fi vizualizate documentele din dosarul electronic.

Totodată, dosarul electronic poate fi accesat prin intermediul paginii de internet www.curteadeapeloradea.ro, efectuând următorii pași: la secțiunea Dosar electronic, după introducerea adresei de e-mail, selectarea instanței la care se află dosarul și acționarea butonului „Autentifică”, solicitantul va primi un SMS la numărul de telefon indicat, cu un cod de validare, iar după introducerea acestuia în aplicație, solicitantul va avea acces la dosar.

Nu în ultimul rând, justițiabilii au posibilitatea să opteze pentru comunicarea actelor de procedură în format electronic pe adresa de e-mail indicată. De asemenea, în paralel, va fi funcțională și aplicația Infodosar, pentru care părților li s-a comunicat parola de acces la dosarul electronic.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Campanie Craciun UJmag 2020

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Ordinea de zi soluționată] CSM. Ședința Secției pentru judecători din data de 7 septembrie 2021

CSM. O nouă versiune a dosarului electronic, disponibilă pentru Curtea de Apel Oradea și instanțele din circumscripția sa was last modified: septembrie 8th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter