CSM. Minuta întâlnirii comisiei nr. 3 „Digitalizare” din data de 31 mai 2022

31 mai 2023
Vizualizari: 338

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat minuta întâlnirii Comisiei nr. 3 – judecători „Digitalizare”, care a avut loc în data de 29 mai 2022, la CSM.

Comisia și-a însușit Nota Serviciului informatică și statistică judiciară privind analiza măsurilor dispuse de Ministerul Justiției în explorarea aplicațiilor informatice din instanțele de judecată.

În acest sens, Comisia a decis transmiterea unei adrese către Ministerul Justiției, prin care să se solicite să nu se stabilească măsuri tehnice care au drept consecință blocarea proiectelor informatice realizate de către personalul propriu al instituțiilor din sistemul judiciar și implementate cu succes la nivel național, astfel de măsuri nefiind de natură a contribui la creșterea calității actului de justiție și fiind de natură a perturba activitatea instanțelor de judecată.

Totodată, s-a decis transmiterea unei adrese prin care instanțele de judecată să fie informate cu privire la acest demers.

Minuta poate fi consultată aici.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și CSM. Minuta întâlnirii comisiei nr. 3 „Relații internaționale și programe” din data de 10 mai 2022

 

CSM. Minuta întâlnirii comisiei nr. 3 „Digitalizare” din data de 31 mai 2022 was last modified: mai 31st, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: