CSM. Lansarea proiectului „Eliminarea factorilor pentru inflația de cauze, identificarea elementelor normative și a tendințelor de aglomerare – EFICIENȚĂ”

6 nov. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 165

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial, (www.csm1909.ro), CSM a publicat un anunț prin care anunță lansarea proiectului „Eliminarea factorilor pentru inflația de cauze, identificarea elementelor normative și a tendințelor de aglomerare – EFICIENȚĂ”.

Proiectul are ca principală contribuție la program îmbunătățirea accesului la justiție printr-un proces transparent și predictibil de reducere a cauzelor care conduc la aglomerarea instanțelor și implicit durata lungă de soluționare. Mecanismele create prin intermediul proiectului sunt de natură să asigure un sistem transparent de intervenție și soluționare a cauzelor repetitive. Buna funcționare a justiției presupune capacitatea de a evalua continuu gradul de eficiență a sistemului raportat la durata procedurilor, practica uniformă, corelarea factorilor de legiferare cu cei de aplicare prin decizii judiciare, eliminarea cauzelor de aplicare neunitară și nepredictibilă a cadrului de reglementare ori a deficiențelor de elaborare a normelor care conduc la dificultăți de aplicare în sistemul judiciar.

Proiectul își propune să realizeze următoarele:

– Mecanism de identificare timpurie a inflației de litigii generate de deficiențe de reglementare, precum și a cauzelor repetitive în vederea degrevării instanțelor în materii nonpenale;

– Instituirea unei platforme de cooperare interinstituțională la care vor participa reprezentanți ai CSM, ai titularilor inițiativelor legislative, reprezentanți ai Consiliului Legislativ și a altor autorități/instituții cu atribuții specifice;

– Dezvoltarea instrumentelor de politică publică apte să conducă la instituirea mecanismelor legale de gestionare a cauzelor repetitive;

– Politică publică și campanie de informare privind mecanismele de soluționare alternativă a
disputelor.

Pentru a consulta întreg programul, vă rugăm, accesați sursa informației.

Sursa informației

CSM. Lansarea proiectului „Eliminarea factorilor pentru inflația de cauze, identificarea elementelor normative și a tendințelor de aglomerare – EFICIENȚĂ” was last modified: noiembrie 6th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter