CSM intervine pentru apărarea independenţei sistemului judiciar

5 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 521

Potrivit unui comunicat din data de 5 iulie 2018, în ședința din data de 4 iulie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât apărarea independenței sistemului judiciar față de atacurile recente ale unor reprezentanți ai celorlalte puteri.

Astfel, discursurile unor lideri politici din cadrul întâlnirii publice „Stop abuzurilor din justiție”, din data de 9 iunie 2018, au pus sub semnul îndoielii corectitudinea derulării procedurilor judiciare, afectând în mod grav independența sistemului judiciar.

De asemenea, afirmațiile făcute în cadrul unei emisiuni TV din data de 10 iunie 2018, de către președintele Camerei Deputaților, sunt de natură să genereze presiuni cu privire la modul de instrumentare a unei cauze penale.

În acest context, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat asigurări că magistratura își exercită atribuțiile conform standardelor constituționale și face un apel ferm la responsabilitate din partea clasei politice, în vederea garantării respectării principiilor separației și al echilibrului între puterile statului.

Sursa informației

CSM intervine pentru apărarea independenței sistemului judiciar was last modified: iulie 5th, 2018 by Universul Juridic
Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.