[Rezultatele finale] INM organizează concursul de promovare în funcții de execuție, efectivă și pe loc, a judecătorilor și procurorilor (2 februarie 2016 – 21 aprilie 2016)

22 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2333

Despre

 • Rezultatele finale
 • Tematica și bibliografia
 • Subiectele și răspunsurile
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 Update 22 aprilie 2016: Rezultatele finale

INM a publicat rezultatele finale obținute de candidați în urma soluționării contestațiilor, astfel:


Update 15 aprilie 2016: Rezultatele și depunerea contestațiilor

INM a publicat, în data de 14 aprilie 2016, rezultatele acestui concurs de promovare, după cum urmează:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

De asemenea, potrivit anunțului INM, candidații pot contesta notele obținute la probele scrise tip grilă în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor.

Contestațiile se depun la sediile curților de apel de către candidații judecători, respectiv la sediile parchetelor de pe lângă curțile de apel ori, după caz, la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de către candidații procurori și vor fi formulate separat, pentru proba scrisă teoretică și proba scrisă practică.


Update 12 aprilie 2016: Soluționarea contestațiilor la barem și baremele definitive

INM a publicat soluționarea contestațiilor la barem și baremele definitive, astfel:


Update 4 aprilie 2016: Subiectele și răspunsurile

INM a publicat, în data de 3 aprilie 2016, subiectele și răspunsurile, după cum urmează:

Contestațiile pot fi formulate în termen de 48 de ore de la publicarea baremurilor pe paginile de internet ale CSM și INM, potrivit sursei informației – INM (www.inm-lex.ro).


Update 1 aprilie 2016: Diferența dintre materialele pentru pregătirea pentru concurs și cele pe care candidații le pot avea asupra lor în timpul concursului

Ca urmare a întrebărilor formulate de un candidat înscris la concurs la specializarea Drept penal, INM a publicat un anunț cu privire la jurisprudența a cărei deținere este permisă pe timpul probelor de concurs, conform bibliografiei de concurs aprobate pentru disciplinele Drept penal și Drept procesual penal și publicate pe site-ul CSM și site-ul INM, se vor avea în vedere următoarele precizări referitoare la diferența dintre materialele care vor fi avute în vedere de candidați pentru pregătirea pentru concurs și cele pe care le pot avea asupra lor în timpul concursului. Astfel:

În vederea pregătirii pentru concurs – candidații vor avea în vedere jurisprudența relevantă a CCR și ÎCCJ, precum și deciziile și sentințele ÎCCJ rezumate pe anii 2011- 2015 ale Secției penale și ale Completului de 5 judecător: de asemenea, vor putea consulta și deciziile și sentințele ÎCCJ cu conținut integral pe anii 2011-2015 ale Secției penale și ale Completului de 5 judecători;

În timpul concursului – candidații pot avea asupra lor (pe suport de hârtie) jurisprudența relevantă – deciziile ÎCCJ și CCR enumerate în bibliografie (inclusiv deciziile RIL, HP și CCR de admitere publicate în Monitorul Oficial până la data anunțării concursului). Culegerile de legislație cuprinzând decizii ale Curții Constituționale și decizii (exclusiv RIL și HP) ale Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt permise. Nu sunt acceptate exemplare ale culegerilor de hotărâri care conțin sentințe/decizii de speță pronunțate de instanțe.Update 30 martie 2016: Programul probelor scrise

Probele scrise tip grilă pentru verificarea cunoștințelor teoretice și practice vor avea loc în data de 3 aprilie 2016, în București, la Universitatea „Nicolae Titulescu” și Universitatea „Titu Maiorescu”.

Concursul va începe la ora 9:00, cu o oră pauză între proba teoretica și proba practică. Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 7:00 – 8:15, pe baza actului de identitate.

Pentru mai multe detalii accesați sursa informației, anunțul publicat de INM.


Update 28 martie 2016: Candidații

INM a publicat tabelele finale cu rezultatul verificării îndeplinirii de către candidați a condițiilor legale de participare la concursul de promovare efectivă și pe loc în funcții de execuție din data de 3 aprilie 2016:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).


INM organizează la București, în data de 3 aprilie 2016, concursul de promovare în funcții de execuție, efectivă și pe loc, a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 92/2016, în condițiile art. 43-47 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, rep., cu modif. și compl. ult., precum și ale Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului de promovare a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 621/2006, cu modif. și compl. ult.

Promovarea efectivă

Pentru promovarea efectivă, concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 81 funcții de execuție vacante la nivelul instanțelor judecătorești, dintre care 58 la tribunale și 23 la curțile de apel, precum și pentru ocuparea unui număr de 51 de funcții de execuție vacante la nivelul parchetelor de pe lângă instanțele judecătorești, dintre care 43 la parchetele de pe lângă tribunale și 8 la parchetele de pe lângă curțile de apel.

Promovarea pe loc

Pentru promovarea pe loc concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de:

• 100 de locuri la tribunale, alocate următoarelor materii de concurs:

 • Drept civil: 20 de locuri;
 • Drept penal: 23 de locuri;
 • Drept comercial 20 de locuri;
 • Drept administrativ: 15 locuri;
 • Drept financiar și fiscal: 7 locuri;
 • Dreptul familiei: 5 locuri;
 • Dreptul muncii: 10 locuri.

• 50 de locuri la curțile de apel, alocate următoarelor materii de concurs:

 • Drept civil: 8 locuri;
 • Drept penal 12 locuri;
 • Drept comercial: 6 locuri;
 • Drept administrativ: 14 locuri;
 • Drept financiar și fiscal: 4 locuri;
 • Dreptul muncii: 6 locuri.

• 5 locuri la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, alocate materiei drept penal;

• 40 de locuri la parchetele de pe lângă tribunale, alocate materiei drept penal;

• 15 locuri la parchetele de pe lângă curțile de apel, alocate materiei drept penal.

Locurile scoase la concurs pentru promovarea pe loc nu includ locuri pentru instanțele și parchetele militare.

Probele scrise

Concursul constă în susținerea unor probe scrise, cu caracter teoretic și practic, la materiile prevăzute de art. 16 alin. (2) lit a) b) și c) din Regulament, în funcție de secția și specializarea posturilor scoase la concurs pentru promovarea efectivă și de alocarea pe materii de concurs stabilită pentru locurile scoase la promovarea pe loc.

Înscrierea

Judecătorii și procurorii pot depune cereri de înscriere la concurs la CSM, personal sau prin fax la numerele 021.311.69.42 sau 021.331.69.43, până la data de 18 februarie 2016, inclusiv, conform calendarului de desfășurare a concursului aprobat.

În cuprinsul cererii se va menționa, în mod obligatoriu, felul promovării, instanța ori parchetul la care se solicită promovarea, respectiv gradul profesional în care se dorește promovarea pe loc, specializarea și secția pentru care optează sau, în cazul promovării pe loc, materia de concurs aferentă locului pentru care se optează.

Fiecare candidat poate formula o singură opțiune cu privire la felul promovării, instanța ori parchetul la care solicită promovarea, respectiv secția și specializarea pentru care optează. În cazul promovării efective, pentru tribunale și curți de apel, candidații sunt obligați să aleagă una dintre specializările secției pentru care au optat. Prin excepție, în cazul acelor instanțe în cadrul cărora funcționează mai multe secții pentru care s-au scos la concurs posturi pentru a căror ocupare este necesară cel puțin o specializare comună, candidații care aleg specializarea comună pot opta pentru una sau mai multe dintre aceste secții, indicându-le în ordinea preferințelor. În cazul promovării pe loc, opțiunea candidatului poate privi un singur loc.

Candidații au dreptul de a reveni asupra opțiunii formulate sau asupra ordinii de preferință a opțiunilor multiple, în situația de excepție menționată, până la data expirării termenului de înscriere.

Calendarul estimativ
2 februarie 2016Publicarea datei și locului organizării concursului, a posturilor stabilite pentru concurs, a modului de desfășurare a concursului, a calendarului de desfășurare, precum și a tematicii și a bibliografiei de concurs
18 februarie 2016Ultima zi de depunere a cererilor de înscriere la concurs la CSM
7 martie 2016Afișarea listei candidaților judecători și procurori care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs
8-9 martie 2016Formularea contestațiilor de către candidații respinși în urma verificării condițiilor legale de participare la concurs
14-17 martie 2016Soluționarea contestațiilor de către Secția pentru judecători și Secția pentru procurori a CSM
18-21 martie 2016Comunicarea către contestatari a hotărârilor secțiilor și atacarea acestora la Plenul CSM
22-24 martie 2016Soluționarea contestațiilor de către Plenul CSM
28 martie 2016Afișarea listei finale a candidaților judecători si procurori care îndeplinesc condițiile legale de participare la concurs
3 aprilie 2016Susținerea probelor scrise
4-5 aprilie 2016Formularea contestațiilor la baremele de evaluare și notare și depunerea acestora la INM
6-8 aprilie 2016Soluționarea contestațiilor la barem
11 aprilie 2016Publicarea baremelor definitive și a motivării contestațiilor la barem
11-14 aprilie 2016Corectarea lucrărilor și afișarea rezultatelor obținute la probele scrise tip grilă
15-18 aprilie 2016Formularea contestațiilor împotriva notelor obținute la probele scrise
20 aprilie 2016Soluționarea contestațiilor împotriva notelor obținute la probele scrise
21 aprilie 2016Întocmirea listelor finale și publicarea pe paginile de internet ale CSM, INM, PÎCCJ și transmiterea în vederea afișării la sediile curților de apel, tribunalelor și judecătoriilor și ale parchetelor de pe lângă acestea

Calendarul este estimativ și poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților înscriși la concurs.

Documente relevante

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

[Rezultatele finale] INM organizează concursul de promovare în funcții de execuție, efectivă și pe loc, a judecătorilor și procurorilor (2 februarie 2016 – 21 aprilie 2016) was last modified: iunie 28th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter