[UPDATE: PÎCCJ. Situația activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie] CSM. Declanșarea procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, din cadrul PÎCCJ și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții

27 oct. 2018
Vizualizari: 1345
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 27 noiembrie 2018: PÎCCJ. Situația activității din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție

Potrivit unui comunicat din data de 26 octombrie 2018, Ministerul Public a dat publicității următoarele informații:

„Având în vedere dispozițiile art. 88^1 coroborate cu art. III din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 23 octombrie 2018, a devenit operațională Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cauzele de competența acesteia, aflate în lucru la Direcția Națională Anticorupție și la alte unități de parchet, precum și dosarele soluționate până la această dată, se preiau de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Azi, 23 noiembrie 2018, la o lună de la operaționalizarea acestei secții, din punct de vedere al activității desfășurate, situația se prezintă astfel :

– în cadrul secției, își desfășoară activitatea cinci procurori, numiți de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii la data de 22 octombrie 2018;

total dosare înregistrate – 849 (din care: judecători – 642, procurori – 675 , alte persoane cercetate alături de magistrați – 625 ), din care 714 – preluate și 135 – nou intrate;

total dosare soluționate – 17 (din care unul cu rechizitoriu) și 16 clasări;

total plângeri împotriva soluțiilor de clasare dispuse până la data înființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție – 80, care vizează un număr de 20 judecători, 83 procurori și 51 alte persoane cercetate alături de magistrați.

Activitatea a fost desfășurată de patru procurori operativi, coordonați de procurorul-șef de secție, șase grefieri, cinci ofițeri de poliție judiciară, care au fost delegați pentru derularea activității de urmărire penală, începând cu data de 12 noiembrie 2018”.

Sursa informației


Update 23 octombrie 2018: PÎCCJ. Începerea activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție

Potrivit unui comunicat din data de 23 octombrie 2018, Ministerul Public a dat publicității următoarele informații:

„Astfel cum prevăd dispozițiile art. 88coroborate cu dispozițiile art. III din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, azi, 23 octombrie 2018, a devenit operațională Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Secția are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și judecătorii și procurorii militari, secția păstrându-și competența de urmărire penală și în situația în care alături de judecători și procurori sunt cercetate și alte persoane.

Dosarele aflate în lucru la Direcția Națională Anticorupție și la alte unități de parchet, precum și dosarele soluționate până la acestă dată care privesc infracțiuni săvârșite de judecători sau procurori se preiau de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Sursa informației


Update 22 octombrie 2018: Rezultatele obținute de către candidați pentru ocuparea postului de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții, care s-au prezentat la interviul organizat în data de 19 octombrie 2018

Potrivit unui anunț din data de 19 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității rezultatele obținute de către candidați pentru ocuparea postului de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții, care s-au prezentat la interviul organizat în data de 19 octombrie 2018.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare rezultatele obținute de către candidați la interviu, astfel cum a fost publicată de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/10/rez.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


Update 19 octombrie 2018: Programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții

Potrivit unui anunț din data de 18 octombrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității detalii în ceea ce privește programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, precum și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții.

Astfel, candidații vor susține interviul în fața comisiei, la data de 19 octombrie 2018, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, din Calea Plevnei nr. 141 B, Sector 6, București – etajul 1, în ordinea și în intervalul orar menționate în programare.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare programarea candidaților pentru susținerea interviului, astfel cum a fost publicată de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

[gview file=”https://www.universuljuridic.ro/wp-content/uploads/2018/10/anunt.pdf” height=”800px”]

Sursa informației


CSM. Declanșarea procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, din cadrul PÎCCJ și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții

Potrivit unui anunț, în temeiul art. 11 din O.U.G. nr. 90/2018, președintele Consiliului Superior al Magistraturii declanșează, la data de 12 octombrie 2018, procedura de selecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și pentru ocuparea unui număr de 5 posturi de execuție de procuror în cadrul aceleiași secții.

Aceste funcții vor fi exercitate provizoriu de procurori până la finalizarea concursurilor organizate pentru numirea în funcțiile de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și a celor de execuție de procuror în cadrul acestei secții și validarea rezultatelor acestora.

La selecție se pot înscrie procurorii care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru numirea în aceste funcții, respectiv:

a) să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani;

b) să aibă cel puțin gradul de parchet de pe lângă curte de apel;

c) să aibă o vechime efectivă de cel puțin 18 ani în funcția de procuror;

d) să aibă o bună pregătire profesională;

e) să aibă o conduită morală ireproșabilă.

Candidaturile pentru funcțiile de conducere și de execuție se depun personal, la Direcția Resurse Umane și Organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, cu sediul în București, Calea Plevnei nr. 141 B, Sector 6 sau prin fax, la numerele 021/311.69.42 sau 021/311.69.43, o scrisoare de candidatură însoțită de orice alte înscrisuri considerate relevante de către candidați, până la data de 17 octombrie 2018, inclusiv.

Selecția candidaților se efectuează pe baza dosarului de candidatură și a unui interviu transmis în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii. Interviul va avea loc în intervalul 19-22 octombrie 2018.

În cazul candidaților pentru funcția de procuror în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, procedura de selecție are în vedere următoarele criterii:

a) integritatea candidatului;

b) evaluarea activității ca procuror.

Evaluarea integrității candidaților se face pe baza datelor existente la dosarul profesional, a documentelor depuse de candidat, a modului în care candidatul se raportează la valori precum independența justiției, imparțialitatea magistraților, integritatea și a aspectelor ridicate în cadrul interviului.

Evaluarea activității de procuror se face pe baza ultimului raport de evaluare întocmit și a aspectelor relevante rezultate din susținerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat, precum și a aspectelor relevante verificabile rezultate din activitatea sa anterioară.

În cazul candidaților pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, procedura de selecție se realizează pe baza celor două criterii menționate anterior, precum și a criteriului referitor la competențele manageriale, gestiunea eficientă a resurselor, capacitatea de a-și asuma deciziile și responsabilități, competențele de comunicare și rezistență la stres.

Sursa informației

[UPDATE: PÎCCJ. Situația activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție] CSM. Declanșarea procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, din cadrul PÎCCJ și pentru ocuparea posturilor de execuție de procuror din cadrul aceleiași secții was last modified: noiembrie 26th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: