CSM. Proiect în dezbatere publică: Proiect de Hotărâre a Plenului CSM de modificare şi completare a Regulamentului INM

19 nov. 2019
Vizualizari: 422

Potrivit site-ului oficial (csm1909.ro), CSM a publicat Proiectul de Hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii de modificare și completare a Regulamentului INM, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 127/2007. În momentul de față, proiectul se află în dezbatere publică, data limită de trimitere a sugestiilor fiind 25 noiembrie.  CSM a pus la îndemână un formular anexat anunțului, pe care doritorii îl pot trimite la o adresă de mail oficială.

Conform prevederilor art. 7 alin. (6) și (9) din lege, organizațiile societății civile, asociațiile profesionale, persoanele interesate pot propune amendamente și sugestii pentru a fi avute în vedere în cadrul procesului decizional, sau pot solicita organizarea unor dezbateri publice.

În acord cu proiectul publicat, redăm mai jos câteva articole care se vor modifica, după cum urmează:

– După articolul 35 se introduc două noi articole, articolele 351 și 352, cu următorul cuprins:

Art. 351 – (1) Auditorilor de justiție li se asigură, cu titlu gratuit, materialele didactice necesare desfășurării activităților incluse în programul de formare inițială, potrivit deciziei catedrelor, aprobate de directorul Institutului.

(2) Pentru completarea formării auditorilor de justiție, directorul Institutului stabilește anual, după aprobarea bugetului Institutului, în raport de necesitățile de formare și de limita fondurilor bugetare aprobate pentru această destinație, plafonul lunar în limita căruia se vor pune la dispoziția auditorilor de justiție materiale didactice suplimentare, create în cadrul Institutului sau achiziționate în acest scop.

Art. 352 – (1) Auditorii de justiție beneficiază în mod gratuit de cazare în spațiile de cazare ale Institutului, în limita locurilor disponibile. Cheltuielile de întreținere se suportă de Institut. În cazul epuizării locurilor disponibile în spațiile de cazare ale Institutului, precum și în situațiile în care auditorii de justiție își desfășoară activitatea de formare în afara Municipiului București, aceștia au dreptul la decontarea chiriei într-un plafon de până la 50% din suma care s-ar cuveni, cu acest titlu, magistraților, în condițiile legii.

(2) Prin decizie a directorului Institutului sunt stabilite, anual, numărul de locuri disponibile în căminul Institutului ce vor fi alocate fiecărui an de formare aferent formării inițiale, respectiv, fondului de rezervă destinat cazării magistraților recrutați în condițiile art. 33 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau altor situații excepționale.

(3) Auditorii de justiție optează, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere la Institutul Național al Magistraturii, respectiv, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a anului anterior de formare, fie pentru ocuparea unui loc de cazare în cămin, fie pentru decontarea chiriei, potrivit unei proceduri detaliate în Regulamentul de ordine interioară al căminului auditorilor de justiție. Pentru a putea beneficia de decontarea chiriei este necesară epuizarea locurilor disponibile în căminul Institutului.

Hotărârea a fost publicată în M. Of. Partea I, nr. 127 din 21 martie 2007.

 

Pentru mai multe informații, accesați, vă rugăm, sursa informației.

Sursa informației

 

CSM. Proiect în dezbatere publică: Proiect de Hotărâre a Plenului CSM de modificare și completare a Regulamentului INM was last modified: noiembrie 19th, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.