CSM. Comunicat privind decizia CEDO în cauza K. împotriva României (nr. 3594/19)

6 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 327

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.csm1909.ro), Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dat publicității un comunicat, la data de 5 mai 2020, privind decizia pronunțată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza K. împotriva României.

Astfel, Secția apreciază că evenimentele care au condus spre această decizie sunt regretabile, anume încălcarea drepturilor fundamentale protejate de CEDO printr-o procedură având drept țintă un înalt magistrat din cadrul Ministerului Public, care s-a soldat cu revocarea magistratului din funcție.

De asemenea, Secția pentru procurori a reiterat și despre necesitatea modificării legislației care reglementează procedurile de numire și revocare în funcțiile înalte din cadrul Ministerului Public, în acord cu  recomandările constante ale organismelor internaționale, în sensul consolidării rolului Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru comunicatul intregral, va rugam să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
CSM. Comunicat privind decizia CEDO în cauza K. împotriva României (nr. 3594/19) was last modified: mai 6th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter