CSM. Comisia nr. 1 – judecători „Legislaţie şi cooperare interinstituţională” din 9 martie 2023

13 mart. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 66

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat minuta întâlnirii Comisiei nr. 1 – judecători „Legislație și cooperare interinstituțională”, care s-a desfășurat în data de 9 martie 2023, la CSM.

Comisia și-a însușit punctul de vedere al DLDC referitor la solicitarea Parchetului pe lângă Tribunalul Dâmbovița cu privire la interpretarea dispozițiilor art. 218 din Legea nr. 303/2022, în sensul că dispozițiile referitoare la notificarea conducătorului parchetului în termen de cel puțin 90 de zile înainte de data eliberării din funcție prin pensionare sunt incidente indiferent dacă procurorul nu figurează cu lucrări repartizate și nesoluționate. Totodată, s-a stabilit ca termenul de 16 martie 2023 cuprins în adresa nr. 481/30.01.2023 trebuie raportat la data pensionării și nu la data formulării cererii de pensionare.

Comisia și-a însușit nota DLDC privind propunerile de abrogare expresă, ca urmare a intrării în vigoare a noilor legi ale justiției, a unor acte normative secundare adoptate de Secția pentru procurori a CSM în baza legislației anterioare și a decis transmiterea acesteia Secției pentru procurori, cu propunerea de abrogare a Metodologiei privind detașarea și delegarea procurorilor și a Metodologiei privind numirea judecătorilor în funcția de procuror.

Pentru minuta integrală, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vezi și CSM. Comisia nr. 1 – judecători „Legislație și cooperare interinstituțională” din 28 februarie 2023

 

CSM. Comisia nr. 1 – judecători „Legislație și cooperare interinstituțională” din 9 martie 2023 was last modified: martie 13th, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.