CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a INM (ordinea de zi soluționată)

15 oct. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1227

Despre

  • 13 octombrie 2015
  • Ședința CSM
  • Hotărârile adoptate
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației de presă publicate pe site-ul CSM (www.csm.ro), în ședința din 13 octombrie 2015, au fost luate mai multe hotărâri, printre care și următoarele:

 

Modificarea Regulamentului privind concursul de admitere și examenul de absolvire a INM

Plenul CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind concursul de admitere și examenul de absolvire a INM, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 439/2006, după cum urmează:

Art. 6 alin. (2) ultima liniuță se modifică și va avea următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de admitere, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 8, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) În acest scop, președintele comisiei de admitere a concursului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori, precum și sarcinile ce revin tribunalelor și parchetelor de pe lângă acestea, în vederea bunei desfășurări a concursului”.

Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură

Plenul CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 279/2012, după cum urmează:

Art. 5 alin. (2) ultima liniuță se modifică și va avea următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de admitere, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 7, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) În acest scop, președintele comisiei de admitere a concursului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori, precum și sarcinile ce revin tribunalelor și parchetelor de pe lângă acestea, în vederea bunei desfășurări a concursului”.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri

Plenul CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 173/2007, după cum urmează:

Art. 13 alin. (2) ultima liniuță se modifică și va avea următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 15 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) În acest scop președintele comisiei de organizare a concursului stabilește atribuțiile pentru vicepreședinte și membrii comisiei, instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori, precum și sarcinile ce revin tribunalelor, în vederea bunei desfășurări a concursului”.

Modificarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului/examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor/procurorilor

Plenul CSM a hotărât modificarea și completarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 320/2006, după cum urmează:

La art. 8 alin. (2) după ultima teză se introduce o nouă teză, cu următorul cuprins:

responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului sau examenului. Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare a concursului sau examenului, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 11 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) Președintele comisiei de organizare a concursului sau examenului ia toate măsurile necesare îndeplinirii atribuțiilor prevăzute la alin. (1). În acest scop, președintele comisiei de organizare a concursului sau examenului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, precum și instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori”.

Modificarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari si procurorilor stagiari

Plenul CSM a hotărât modificarea și completarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari si procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 581/2006, după cum urmează:

La art. 17 alin. (2), după ultima liniuță se introduce o nouă liniuță, cu următorul cuprins:

– responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a examenului. Prin excepție de la dispozițiile alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare a examenului, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 18 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) Președintele comisiei de organizare a examenului ia toate măsurile necesare îndeplinirii atribuțiilor prevăzute la alin. (1). În acest scop, președintele comisiei de organizare a examenului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, precum și instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori”.

Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a judecătorilor și procurorilor

Plenul CSM a hotărât modificarea și completarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenul CSM 621/2006, după cum urmează:

La art. 8, după ultima liniuță se introduce o nouă liniuță, cu următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție de la dispozițiile art. 7 alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare a concursului, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 10 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) În acest scop, președintele comisiei de organizare a concursului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori, precum și sarcinile ce revin curților de apel, tribunalelor și judecătoriilor, respectiv parchetelor, în vederea bunei desfășurări a concursului”.

Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ

Plenul CSM a hotărât modificarea și completarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 74/2012, după cum urmează:

La art. 8, după ultima liniuță se introduce o nouă liniuță, cu următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție de la dispozițiile art. 7 alin. (1), aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare a concursului, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 10 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

(2) În acest scop, președintele comisiei de organizare a concursului stabilește fișa de atribuții pentru vicepreședinți și membrii comisiei, precum și instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori”.

Modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ

Plenul CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ÎCCJ, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 293/2007, după cum urmează:

La art. 5 alin. (1), ultima liniuță se modifică și va avea următorul cuprins:

„- responsabili de sală și supraveghetori, precum și alte persoane care desfășoară activitate pentru buna organizare a concursului. Prin excepție, aceste persoane sunt numite prin hotărâre a președintelui comisiei de organizare, de regulă, din aceleași categorii de personal ca și membrii comisiei”.

Art. 61 alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) În acest scop, președintele comisiei de organizare a concursului stabilește fișe de atribuții pentru vicepreședinte și membrii comisiei, precum și instrucțiunile pentru responsabilii de sală și supraveghetori”.

Concursul de promovare în funcția de magistrat asistent șef la Secția II civilă a ÎCCJ

Plenul CSM a hotărât organizarea concursului de promovare în funcția de magistrat asistent șef la Secția II civilă a ÎCCJ, la data de 7 decembrie 2015, ora 10.00, la sediul ÎCCJ.

De asemenea, Plenul CSM a aprobat:

– calendarul de desfășurare al concursului, conform propunerii Direcției resurse umane și organizare din cadrul CSM;

– anunțul din Anexa 3 a notei direcției de specialitate, care urmează să fie publicat pe paginile de internet ale CSM și ÎCCJ și afișat la sediile celor două instituții;

– componența comisiei de organizare a concursului și a comisiei de examinare.

Alte hotărâri adoptate de CSM

Plenul CSM a aprobat organizarea evenimentelor ocazionate de Ziua Europeană a Justiției Civile în data de 23 octombrie 2015 prin invitarea în instanțe și la sediul CSM a cetățenilor, reprezentanților mass-media și a unor grupuri organizate de elevi și studenți, acolo unde este cazul, de la instituțiile de învățământ din localitate.

 

Plenul CSM, după suplimentarea ordinii de zi, a desemnat reprezentantul CSM, în vederea participării la cea de-a patra reuniune a Comisiei mixte interguvernamentale pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, care va avea loc la Chișinău, la data de 2 noiembrie 2015.

Plenul CSM, după suplimentarea ordinii de zi, a aprobat organizarea Seminarului regional privind duratele de procedură organizat în colaborare cu Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (RECJ) la București, în perioada 09-10 noiembrie 2015, la sediul INM, cu implicarea Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe a CSM pentru asigurarea demersurilor presupuse de desfășurarea evenimentului, urmând ca, Consiliul Superior al Magistraturii să avanseze sumele necesare, care ulterior vor fi rambursate de către Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare.

De asemenea, Plenul CSM, a desemnat reprezentanții CSM care urmează să participe la acest eveniment.

Plenul CSM, după suplimentarea ordinii de zi, a aprobat participarea CSM în calitate de partener (fără contribuție financiară) la proiectul cu tema „Knowledge sharing network for justice management and communication”, finanțat prin fonduri europene nerambursabile (fonduri de grant – JUST/2015/JACC/AG/QUAL).

Plenul CSM, după suplimentarea ordinii de zi, a aprobat participarea INM, în calitate de partener, (fără contribuție financiară), în cadrul proiectului cu tema „Strengthening the European Cooperation for a more efficient fight against sexual violence against women and girls”, propus de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ în vederea finanțării de către Comisia Europeană.

Plenul CSM, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât constituirea unui grup de lucru la nivelul CSM în vederea analizării propunerilor de modificare a Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului sau examenului pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor și procurorilor.

 

Pentru a vedea ordinea de zi soluționată, vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind concursul de admitere și examenul de absolvire a INM (ordinea de zi soluționată) was last modified: octombrie 15th, 2015 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter