CSM a completat Regulamentul privind modul de desfăşurare a cursurilor de formare profesională continuă a judecătorilor şi procurorilor şi atestare a rezultatelor obţinute

5 mai 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 912

Despre

  • Obligaţia să anunţe imposibilitatea participării
  • În caz contrat, magistratul va fi obligat să suporte cheltuielile
  • Ordinea de zi soluționată din data de 26 aprilie 2016

Plenul CSM a aprobat completarea Regulamentului privind modul de desfășurare a cursurilor de formare profesională continuă a judecătorilor și procurorilor și atestare a rezultatelor obținute, aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 322/2005, cu modif. și compl. ult., potrivit Ordinii de zi soluționate din data de 26 aprilie 2016, astfel:

După art. 5 se introduc trei articole, art. 51 – art. 53, având următorul cuprins:

Art. 51 (1) Magistratul care nu poate participa la seminariile, conferințele sau orice alt program de formare profesională, organizate de Institutul Național al Magistraturii sau la nivel descentralizat, pentru care și-a exprimat opțiunea și pentru care a fost selectat, are obligația să anunțe imposibilitatea participării, de îndată ce a intervenit motivul justificat care a determinat această situație, cu cel puțin 48 de ore înaintea începerii seminarului.

(2) În situațiile în care imposibilitatea participării intervine cu mai puțin de 48 de ore înaintea începerii seminarului sau magistratul, în mod justificat, nu poate îndeplini obligația prevăzută de alin. (1), cauzele exoneratoare se apreciază de ordonatorul de credite, pe baza propunerii organizatorului activității de formare profesională și a documentelor justificative depuse de magistratul în cauză.

(3) Anunțul prevăzut la alin. (1) se poate realiza prin orice mijloace de comunicare scrisă, către organizatorul activității de formare, fiind transmis, de regulă, persoanei de contact indicată în cuprinsul invitației de participare la activitate de formare respectivă.

Art. 52În cazul lipsei nejustificate de la activitatea de formare, al neîndeplinirii obligației prevăzute de art. 51 alin. (1) sau al nedepunerii documentelor justificative prevăzute de art. 51 alin.(2), magistratul va fi obligat să suporte cheltuielile efectuate de către organizator în vederea participării acestuia la activitatea de formare la care nu a participat sau a participat doar parțial.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Art. 53(1) Organizatorul activității de formare profesională care constată neparticiparea sau participarea parțială a judecătorului sau procurorului întocmește un referat, care cuprinde datele relevante privind activitatea de formare, motivele neparticipării sau participării parțiale, date privind anunțul prevăzut la art. 51, precum și, după caz, propuneri privind suportarea cheltuielilor. Referatul însoțit de eventualele documente justificative, va fi avut în vedere de ordonatorul de credite pentru recuperarea cheltuielilor prevăzute la art. 52 sau, după caz, la aprecierea asupra cauzelor justificative prevăzute la art. 51 alin. (2).

(2) Referatul prevăzut la alin. (1) se transmite și instanței sau parchetului la care funcționează judecătorul sau procurorul, pentru a fi avut în vedere în activitatea de evaluare a activității profesionale.

Sursa informației

CSM a completat Regulamentul privind modul de desfășurare a cursurilor de formare profesională continuă a judecătorilor și procurorilor și atestare a rezultatelor obținute was last modified: mai 4th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter