CSABA BELA NASZ: Dreptul insolvenţei. Curs universitar. BEATRICE ONICA-JARKA: Drept international umanitar. Note de curs. ADRIANA VIOLETA NISTOR: Insolvenţă şi lichidare. Legislaţie principala şi secundară, modele de acte, adnotări

15 dec. 2016
Vizualizari: 1429
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 CSABA BELA NASZ: Dreptul insolvenței. Curs universitar

CSABA BELA NASZ: Dreptul insolvenței. Curs universitar

CSABA BELA NASZ: Dreptul insolvenței. Curs universitar

Lucrarea Dreptul insolvenței. Curs universitar reprezintă primul curs universitar de dreptul insolvenței care analizează noile reglementări introduse prin Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și prin Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Sunt examinate în profunzime atât procedurile de prevenire a insolvenței (mandatul ad-hoc și concordatul preventiv), cât și procedura insolvenței profesioniștilor și cea a persoanelor fizice ale căror obligații nu rezultă din exploatarea de către acestea a unei întreprinderi, în sensul art. 3 din noul Cod civil.

Soluțiile propuse de autor sunt analizate în mod temeinic prin prisma considerentelor doctrinare, cu trimiteri la practică judiciară în materie, fiind punctate argumentat, acolo unde este cazul, neconcordanțele sau omisiunile legiuitorului.

Autorul, cu o vastă experiență de judecător și cu o pregătire solidă în domeniul dreptului comercial, în general, și al dreptului insolvenței, în special, reușește să ofere un instrument util atât studenților și masteranzilor, cât și practicienilor în domeniu, cursul universitar constituind una dintre primele lucrări de după apariția celor două acte normative menționate mai sus, abordând detaliat nu doar regulile comune în materie de insolvență, ci și regulile speciale privind procedura insolvenței profesioniștilor (procedura insolvenței grupului de societăți, dispoziții privind falimentul instituțiilor de credit și al societăților de asigurare/reasigurare, insolvență transfrontalieră).

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

BEATRICE ONICA-JARKA: Drept internațional umanitar. Note de curs

BEATRICE ONICA-JARKA: Drept international umanitar. Note de curs

BEATRICE ONICA-JARKA: Drept internațional umanitar. Note de curs

Drept internațional umanitar. Note de curs” width=”227″ height=”300″ />Cursul se ocupă de prezentarea unor probleme fundamentale ale dreptului internațional umanitar care preocupă în egală măsură comunitatea internațională și conștiința publică. Terorismul internațional, menținerea balanței de putere nucleară, purificarea etnică și tragerea la răspundere penală internațională sunt doar câteva dintre problemele pe care cursul le abordează. Lectură acestui curs se va dovedi utilă și incitantă nu numai pentru un student la Drept, dar și pentru orice persoană doritoare să se familiarizeze noțional și faptic cu o realitate care marchează, de cele mai multe ori direct, pe fiecare dintre noi.

Beatrice Onică-Jarka este doctor în drept din 2005 (Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice) cu teza „Jurisdicția internațională penală”, care a fost și publicată, și care este primul studiu detaliat în doctrina românească al tribunalelor internaționale penale. Beatrice Onică-Jarka este conferențiar universitar și titular al mai multor cursuri care se adresează studenților interesați de studiul dreptului internațional, al organizațiilor internaționale dar și al arbitrajului. Este membru fondator al Centrului de Studii de Drept Umanitar care împreună cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați – Reprezentanta pentru România, Crucea Roșie Română, Centrul de Drept Umanitar al Armatei și Comisia Națională de Drept Umanitar au organizat începând cu 2008 toate edițiile Concursului Național de Drept Umanitar și Dreptul Refugiaților „Nicolae Titulescu” (www.concurstitulescu.ro), al căror coordonator a fost Beatrice Onică-Jarka. Este și colaborator al Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar.

Beatrice Onică-Jarka
este deopotrivă avocat de dreptul afacerilor, partener în cadrul societății civile de avocați „Cunescu, Balaciu & Asociații” (www.cunescu.ro), și arbitru internațional, specializat în litigiile internaționale referitoare la numele de domeniu și se află pe lista de arbitri a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (wipo.int), a Centrului Național de Arbitraj (www.adrforum.com) sau a arbitrajului pe nume de domeniu.eu al Curții de Arbitraj Internațional de la Praga (adr.eu).

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

ADRIANA VIOLETA NISTOR: Insolvență și lichidare. Legislație principala și secundară, modele de acte, adnotări

ADRIANA VIOLETA NISTOR: Insolvență și lichidare. Legislație principala și secundară, modele de acte, adnotări

ADRIANA VIOLETA NISTOR: Insolvență și lichidare. Legislație principala și secundară, modele de acte, adnotări

PUBLICATĂ PE HÂRTIE ALBĂ, DE CALITATE SUPERIOARĂ!
INCLUDE:
● Cuvânt-înainte
● Pachet legislație conexă (inclusiv L. nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice)
● Decizii ale Curții Constituționale, recursuri în interesul legii, hotărâri prealabile
● Adnotări și modele de acte necesare în practică

Lucrarea de față a apărut din necesitatea pe care am resimțit-o personal, în activitatea desfășurată că practician în insolvență, de a avea la dispoziție toate aceste acte normative, uzuale pentru noi, practicienii, grupate într-un singur volum.
În plus față de actul normativ de baza în activitatea profesională a practicienilor în insolvență – Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, în practică folosim un cumul de reglementări legale pentru fiecare dosar de insolvență/lichidare.
Am avut în vedere și faptul că încă există, pe rolul instanțelor, dosare de insolvență care au demarat sub imperiul vechii legi a insolvenței, Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței, și care nu s-au finalizat.
Din aceste motive, am considerat că ar fi mai util pentru practician să găsească actele normative necesare reunite într-o singură carte, și nu „risipite” prin mai multe lucrări.
În aceeași măsură, lucrarea se adresează și practicienilor în insolvență nou intrați în profesie, în interesul cărora am anexat modelele de documente pe care eu le-am elaborat de-a lungul timpului în practică și pe care le utilizez în activitatea curentă.

Consider că ediția de față prezintă un real interes nu doar pentru practicienii în insolvență, ci și pentru toți ceilalți participanți în procedura de insolvență/lichidare a unei societăți, judecători-sindici, creditori, avocați, consilieri juridici, administratori speciali și alții.
Totodată, juriștii/economiștii interesați de susținerea examenului de admitere la UNPIR pot găsi un real sprijin legislativ în această culegere, că, de altfel, și studenții din cadrul facultăților de drept sau ai facultăților de științe economice.

Lector INPPI ADRIANA VIOLETĂ NISTOR
Practician în insolvență

📕Vezi cartea în UJmag.ro!

CSABA BELA NASZ: Dreptul insolvenței. Curs universitar. BEATRICE ONICA-JARKA: Drept international umanitar. Note de curs. ADRIANA VIOLETA NISTOR: Insolvență și lichidare. Legislație principala și secundară, modele de acte, adnotări was last modified: decembrie 15th, 2016 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: