Cristi Danileț – Fapta este furt chiar dacă înapoiezi ceea ce ai luat de la altul fără drept

12 iul. 2016
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2135

Despre

  • Furt
  • Infracțiune
  • Însușirea bunului altuia fără drept

Când eram copil, într-unul din manualele studiate era o povestioară cu un copil obrăznicuț. Pentru fiecare faptă rea, tatăl său bătea câte un cui în ușă. La un moment dat, puștiul întreabă cum să facă să dispară acele cuie, iar taică-său îl sfătuiește să facă fapte bune. La fiecare faptă bună făcută, puștiul scotea câte un cui din ușă. După ultimul cui scos,  vine fericit la tatăl său și îi spune: „Tată, tată, uite, am scos și ultimul cui!”. Tatăl se uită la el și îi spune: „Bine, fiule, dar să știi că au rămas urmele cuielor”.

Atunci când cineva își însușește un bun care nu îi aparține și pe care l-a luat fără drept de la altcineva, fapta se numește FURT. Astfel, infracțiunea există chiar în momentul în care bunul a intrat în posesia infractorului. Nu are importanță dacă ulterior bunul este dat la altul, aruncat, distrus sau înapoiat. Și insist: după comiterea însușirii unui bun, degeaba acel bun este înapoiat de infractor, căci furtul există chiar dacă paguba a fost reparată.

PLAGIATUL este o faptă de furt. Furt intelectual.

Text preluat de pe blogul personal al domnului judecător Cristi Danileț (www.cristidanilet.wordpress.com)

Cristi Danileț – Fapta este furt chiar dacă înapoiezi ceea ce ai luat de la altul fără drept was last modified: iulie 12th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter