Creşterea numărului cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 determină Guvernul să impună măsuri speciale

6 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 325

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut îngrijorător în ultimele zile.

„Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 109.898 de pacienți au fost declarați vindecați. De la începutul pandemiei, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI”, notează Știrile Transilvaniei

„Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.540.222 de teste. Dintre acestea 23.476 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.771 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.705 la cerere. Pe teritoriul României, 11.433 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.834 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.695 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane”, mai arată Știrile Transilvaniei.

Odată cu creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, mai multe localități din România ar putea fi carantinate. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că toate comitetele județene și cel municipal din Capitală se vor întruni de urgență pentru a analiza situația fiecărui județ. Printre măsurile care urmează să fie analizate este și carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

„Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măștilor în spații închise, dar și deschise, în mod deosebit în spațiile publice unde există aglomerație și este nevoie de portul măștii, carantinarea localităților care depășesc 3 la mie în ultimele 14 zile și, bineînțeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localități, interzicerea evenimentelor precum nunți, botezuri în zonele în care sunt cu incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activității restaurantelor în interior în zonele în care depășesc incidența de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Național și au fost luate și prin hotărâre de guvern și solicităm tuturor comitetelor județene și comitetului municipiului București să implementeze aceste măsuri, acolo unde regula o impune”,a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, notează Digi 24.

Șeful DSU a mai anunțat că participarea credincioșilor la evenimente religioase va fi permisă doar dacă au domiciliul în localitatea respectivă.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Mai este o decizie luată, și anume, referitor la organizarea sărbătorilor religioase și care este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor sau pelerinilor din alte localități. Acest lucru este extrem de necesar, pentru că riscul major nu este numai participarea la fața locului, riscul major este pe durata transportului în autocare. Dacă se stă într-un autocar, într-o mașină sau mijloc de transport ore, este suficient să fie o singură persoană infectată ca să se întoarcă toți cei care au călătorit cu mijlocul de transport infectați acasă. Acest lucru trebuie să fie limitat. Sărbătorile se fac, doar că participanții vor fi doar cei care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea respective”, a afirmat Arafat, scrie Digi 24.

Presa mai scrie, citând surse guvernamentale, că Poliția va face controale în civil pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

„Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma, potrivit surselor citate. De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi operaționalizat astfel încât să poată fi primite și fotografii sau înregistrări video. Pe baza acestora vor putea fi date amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancțiuni”, arată Digi 24.

Creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a determinat 338 de unități de învățământ să își desfășoare activitatea în mediul online.

Ministrul Învățământului susține că numărul școlilor care își desfășoară activitatea în mediul online ar putea să crească, odată cu evoluția pandemiei de COVID-19.

„În scenariul roșu sunt astăzi unități de învățământ care, fie din cauza pandemiei, fie din cauza infrastructurii, își desfășoară activitatea în sistem online astfel că, în orice condiții, educația continua”, a arătat ministrul Educației, Monica Anisie, notează B1 Tv.

Seară frumoasă!

Creșterea numărului cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 determină Guvernul să impună măsuri speciale was last modified: octombrie 6th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter