Creşte numărul cazurilor de COVID-19 din România

2 aug. 2024
Vizualizari: 114

Înmulțirea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 începe să alarmeze autoritățile din România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat o creștere de la 2.000 la 3.400 de cazuri, de la ultima raportare.

„Forma de COVID care, în momentul de față, reprezintă o infecție oarecum banală la majoritatea persoanelor. A avut o creștere spectaculoasă, într-adevăr. În urmă cu o săptămână am avut circa 2.000 de cazuri, acum avem 3.400, în ultima raportare. Probabil că vom mai crește două-trei săptămâni până se epuizează populația receptivă. Nu sunt probleme în ceea ce privește paturile, sunt internați în spitale în jur de 400 de pacienți, dintre care aproximativ 21 sunt la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătății, scrie Adevărul

„Sunt afectate deopotrivă persoanele vaccinate și nevaccinate. Este o tulpină nouă, vedeți că această emergență în ceea ce privește virusul SARS-CoV-2 este extrem de rapidă, turn-overul e foarte rapid, iar protecția pe care a oferit-o la un moment dat vaccinul nu mai este o protecție eficientă”, a adăugat ministrul, mai anunță Adevărul.

Într-o intervenție pentru Antena 3 CNN, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a precizat, joi, că persoanele cu datorii la buget și conturi poprite ar putea avea restricții în tranzacțiile cu numerar până la achitarea debitelor. Ministrul a explicat că datornicii la bugetul de stat ar putea avea limitări în tranzacțiile pe care le fac.

„Poți să faci plăți, în numerar, dar până în limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 pentru contribuabilii mijlocii și 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, dar acea limită pe care o ai este doar perioada în care au poprirea”, a afirmat ministrul Marcel Boloș, scrie Cotidianul.

„Din 51 de miliarde creanțe bugetare, neîncasate la buget, România a încasat 7 miliarde de lei, tocmai pentru că aceste plăți în numerar care există… dar repet, numai pentru cei care au popriri pe conturi, numai pentru această situație s-ar putea aplica această restricție a plăților în numerar pentru că trebuie să introducem această disciplină în ceea ce privește plata contribuțiilor față de buget”, a mai spus Marcel Boloș, mai arată Cotidianul.

Turcia a coordonat, la Ankara, un schimb de 26 de deținuți între Rusia și mai multe țări occidentale, printre ei numărându-se și jurnalistul american Evan Gershkovich.

„MIT (serviciul turc de informații – n.red.) a desfășurat la Ankara cea mai importantă operațiune de schimb de deținuți din ultima vreme, care a implicat 26 de persoane din închisori din șapte țări diferite (SUA, Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia, Rusia și Belarus)”, a anunțat președinția turcă într-un comunicat de presă, scrie Cotidianul.

„Cei 26 de deținuți care au făcut obiectul acestui schimb au fost transportați în Turcia cu șapte avioane, dintre care două din SUA, câte unul din Germania, Polonia, Slovenia, Norvegia și Rusia, mai precizează sursa citată. În acest schimb, unul dintre cele mai importante de la încheierea Războiului Rece, alături de jurnalistul american Evan Gershkovich este de asemenea eliberat din Rusia fostul pușcaș marin Paul Whelan”, notează Cotidianul, citând CNN.

„De asemenea, Vadim Krassikov, un presupus agent rus încarcerat în Germania pentru asasinarea unui fost comandant separatist cecen la Berlin în 2019, a fost predat Rusiei în acest schimb”, mai scrie Cotidianul.

Parlamentarii ruși au anunțat aprobarea preliminară a unei legi care va permite băncilor străine să-și deschidă sucursale în Rusia.

„Sancțiunile occidentale impuse Rusiei după invadarea Ucrainei au blocat accesul majorității băncilor rusești la sistemul internațional de plăți SWIFT, ceea ce a complicat decontările internaționale pentru Moscova. (…) Astfel, noua legislație ar putea reprezenta o soluție pentru facilitarea tranzacțiilor financiare internaționale și pentru reducerea impactului sancțiunilor economice asupra sistemului bancar rusesc. În prezent, băncile străine își pot deschide în Rusia doar subsidiare sau reprezentanțe, nu și sucursale”, relatează România liberă.

Turcia a decretat vineri o zi de doliu național, ziua înhumării în Qatar a liderului politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, ucis miercuri la Teheran, a anunțat joi președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP, scrie Libertatea.

„Un doliu național de o zi a fost decretat mâine (vineri, 2 august) pentru a exprima sprijinul nostru cauzei palestiniene și solidaritatea noastră cu frații și surorile noastre palestiniene”, a anunțat șeful statului turc pe rețeaua X, deplângând „martiriul” lui Haniyeh, relatează Libertatea, citând Agerpres.

„Erdogan a condamnat miercuri «asasinatul perfid» al «fratelui» Ismail Haniyeh, acțiune a «barbariei sioniste», potrivit lui”, mai scrie Libertatea.

Apariția vieții pe pământ ar putea avea o nouă explicație. Oamenii de știință au descoperit că nodulii polimetalici de pe fundul oceanului produc oxigen în întuneric total, fără ajutorul organismelor vii, ceea ce ar putea schimba înțelegerea noastră despre originea vieții.

„Pentru ca viața aerobă să înceapă pe planetă, trebuie să existe oxigen, iar înțelegerea noastră a fost că proviziile de oxigen ale Pământului au început cu organisme fotosintetice”, a spus Andrew Sweetman, profesor de ecologie la Asociația Scoțiană pentru Științele Marine (SAMS) din Marea Britanie, relatează Gândul.

Seară liniștită!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Crește numărul cazurilor de COVID-19 din România was last modified: august 2nd, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: